Yüksel Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı (YKK) dünyanın önde gelen hukuk firmaları ve avukatlarını derecelendiren Chambers and Partners'ın her ülke için ayrı ayrı verdiği Chambers Avrupa 2012 Mükemmellik Ödülü'ne layık görüldü. YKK bu başarısıyla hukukçular arasında 'Hukuk Oscarı' olarak da bilinen ödülü alan ilk Türk firması oldu. 21 yıldan bu yana dünyanın önde gelen hukuk rehberi Chambers Guide'ı yayınlayan Chambers and Partners yıllardır derecelendirdiği Türk firmalarını ilk defa ülke ödül kategorisine aldı. Türkiye'den belirlenen altı aday hukuk bürosu içinde YKK Türkiye'nin en iyi hukuk firması seçildi. YKK'ya ödülü 10 Mayıs günü Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen bir törenle verildi. 

Zaman Gazetesi'ne konuşan YKK'nın kurucu ortaklarından Cüneyt Yüksel, bu başarının yıllar süren bir birikimin ürünü olduğunun altını çizdi ve aldıkları ödülün sinema Oscar'larının en iyi film kategorisine karşılık geldiğini söyledi. Yıllardır derecelendirilen Türk firmalarının ilk defa ülke ödül kategorisinde değerlendirilmesinin kendileri için olduğu kadar Türkiye hukuk camiası için de onur verici bir gelişme olduğunu söyleyen Yüksel, "Bu karar Chambers and Partners'ın kendi stratejik kararıdır. Bu kararın alınmasında Türkiye'deki son ekonomik, politik ve hukuk sistemine bakan gelişmelerin rol oynadığına inanıyoruz." dedi. 

YKK kurucu ortaklarından Murat Karkın ise Türkiye'deki hukuk büroları arasında Chambers Avrupa Mükemmellik Ödülü'ne layık görülmelerinin altında son 12 ayda gösterdikleri personel, müvekkil ve buna bağlı ciro ve kârlılık artışının rol oynadığını söyledi. YKK son 12 ayda avukat sayısını 55'ten 75'e çıkarmış. Avukat sayısı artışına paralel olarak müvekkil sayısı artmış, büronun çalışma alanları genişlemiş. Karkın, "Gayrimenkul ve vergi alanına girdik; finans alanını yurtdışından getirdiğimiz avukat arkadaşlarla güçlendirdik. Ama hepsinden önemlisi büyüyen büroların sıklıkla içine düştükleri müvekkili geri plana itme hatasına düşmedik. Müşteri ilişkileri konusunda arkadaşlarımızın tecrübelerinden yararlandık ve daha fazla çalıştık. Bu da müşteri memnuniyetinin artmasına sebep oldu." açıklamasını yaptı. 

Chambers and Partners her yıl İngiltere, Latin Amerika, Asya-Pasifik, Çin, ABD, Avrupa, Dünya ve Hukukçu Kadınlar Ödülleri dağıtarak avukatlık mesleğinin kalitesini yükseltmeye çalışıyor. Chambers and Partners değerlendirmeye aldığı hukuk firmalarından çok az bir kısmını ödüle aday firmalar kategorisine alıyor ve bu firmaların son on iki aydaki performansları üzerine yaptığı araştırmalara dayanarak her ülke veya kategorinin mükemmel hukuk bürosunu belirliyor. Ödüle liyakat hukuk bürolarının stratejik büyüme, müşteri hizmetlerinde memnuniyet ve mesleğe katkı kriterlerine göre değerlendiriyor. Değerlendirme sektör temsilcileri, müvekkil ve diğer hukuk bürolarıyla yapılan mülakatlar sonunda ilan ediliyor. 

Bu yıl Türkiye'nin en mükemmel avukatlık bürosu ödülünü alan YKK Avukatlık Ortaklığı özellikle şirketler hukuku, birleşme ve devralmalar, dava ve tahkim, enerji, rekabet, fikri ve sınai mülkiyet hakları ve ilaç, iş hukuku, bankacılık ve finans ve gayrimenkul ile ilgili hukuk alanlarında faaliyet gösteriyor.