Staj dönemini başarı ile tamamlayan Betül Bedir Mutlu, Fetanet Darıoğlu, Berat Sert, Esra Dorak, Büşra Ayşin Pir, Feyza Cennet Mutlu, Sakarya Barosu Konferans Salonunda düzenlenen tören ile yemin ederek avukatlık mesleğine başladılar.

Düzenlenen ruhsat töreninde genç meslektaşları, avukatlar ve aileleri ile bir araya gelen Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan ve Yönetim Kurulu üyeleri mesleğe yeni adım atan genç avukatları tebrik ederek başarılar dilediler.

Törende genç meslektaşlarına seslenen Başkan Kazan adaletin, hukukun tesis edilebilmesi için Avukatların ne kadar önemli ve onurlu bir sorumluluk üstlendiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti;

“HUKUK YOKSA AVUKAT DA YOKTUR!”

“Adalet mülkün temeli diyoruz her defasında. Bu da gösteriyor ki biz hukukçuların sorumluluğu diğer meslek gruplarına göre çok daha fazla. Hukuk olmadan ne güven, ne adalet, ne huzur olur. Hukuk yoksa avukat da yoktur. Hukukun işlerlik kazanması, adaletin tecelli etmesindeki en büyük rol de yine biz avukatlara aittir. Bizler savunma hakkını savunduğumuz sürece bu ülkede adalet inşa edilecektir. Vazifemiz, sorumluluğumuz çok büyük.” şeklinde konuştu.



Türkiye’de hukuk sistemi ile ilgili çok büyük sıkıntılar yaşandığına da dikkat çeken Başkan Kazan;

“AVUKAT HİÇBİR GÜÇ KARŞISINDA EĞİLMEZ”

“Sayımız giderek artıyor ihtiyacın çok üzerinde açılan hukuk fakülteleri ile birlikte problemlerimiz artıyor. Bugün itibariyle 120 yi aşkın stajyer avukatımız var. Çok ağır bir yük altındayız çünkü her bir stajyer avukatımızın yetiştirilmesi, eğitimi hepimizin geleceğini yakından ilgilendiriyor. Bu kadar zor şartlar içinde aramıza katılacak genç meslektaşlarımın bu bilinç ile mesleğe başlayacakları şu günden itibaren kendilerini çok zor bir görevin beklediğini bilmeliler.” diyerek genç meslektaşlarına bu süreçte hiçbir zorluk karşısında pes etmemeleri gerektiğini “çok çalışın, cesur olun ve unutmayın üzerinizdeki cübbenin düğmesi yoktur, bunun anlamı hiçbir güç karşısında eğilmemektir.” sözleri ile ifade etti.

Konuşmasının sonunda “Sizlerden çok şey bekliyoruz. Hep birlikte barış, güven ve huzur içinde yaşayacağımız bir toplum inşa edebiliriz, sizlere güveniyorum ve bu zorlu süreçte hepinize başarılar diliyorum.” diyerek genç meslektaşlarını tebrik eden Başkan Kazan, yanlarında stajlarını yaptıkları avukatlar ile birlikte genç meslektaşlarına ruhsatnamelerini takdim etti.

hukukihaber.net