Ticaret, borçlar, medeni, deniz ticareti ve iş hukukuna yönelik verilecek derslerle uzmanlaşacak hukukçular, iş dünyasının hukuki sorunlarına derman olacak.

Bu yıl ilk kez öğrenci alımının yapılacağı yüksek lisans programına, hukuk fakültesi lisans eğitimini tamamlayanlar başvurabilecek. Tezli ve tezsiz olarak açılan program kapsamında, 40 öğrenci uygulamalı eğitimle şirketlerin ticari yaşamlarında karşılaştıkları uyuşmazlıklara hakem olarak da yanıt verebilecek. Ulusal ve uluslararası hukuk kurallarının ayrıntılarına yer verilecek programda, öğrenciler ticaret ve iş hukuku üzerine uzmanlaşacak.

TİCARİ YAŞAMIN GELİŞMESİYLE UYUŞMAZLIKLAR ARTTI
İEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Huriye Kubilay, ticari yaşamın gelişmesiyle uyuşmazlıkların sayısında artış gözlemlendiğine dikkat çekerek, "Uzmanlara ihtiyaç var. Programımıza 20 tezli ve 20 tezsiz olmak üzere 40 öğrenci alınacak. Avukatlar, yargıçlar, hukuk danışmanları başta olmak üzere hukuk fakültesini tamamlayanlar bu programla birlikte iş dünyasının aradığı uzmanlar haline gelecek" dedi.

ÖĞRENCİLER GERÇEĞİ UYGULAMALI OLARAK ÖĞRENECEK
Programı tamamlayan öğrencilerin, iş dünyasını karşılaşabilecekleri risklere karşı uyarabileceklerini, uyuşmazlıklar çıktığında yargı ya da tahkim yoluyla çözümler sunabileceklerini vurgulayan Prof. Dr. Kubilay, eğitimin ulusal ve uluslararası alandaki hukuki kurallar doğrultusunda gerçekleştirileceğini bildirdi. Prof. Dr. Kubilay, "Uluslararası mal alım satım sözleşmesi, taraflar arasında ortaya çıkan uyuşmazlıklar, kara, deniz taşımacılığına yönelik sözleşmeler gibi çok çeşitli alanlarda birçok uygulamayla karşı karşıyayız. Bu alanlar uzmanlık istiyor. Programımızla birlikte bu alandaki boşluğa yanıt veriyoruz. Diğer yandan zorunlu ya da isteğe bağlı sigortalar nedeniyle oluşan sorunların tahkim yoluyla çözülmesine gidiliyor. Mezunlarımız sigorta hakemi olarak görev yapabilecek. Avrupa Birliği mevzuatına göre sigorta uygulamalarını da inceleyeceğiz. Programa katılan öğrencilerimiz, gerçeği uygulamalı olarak öğrenecek" diye konuştu.