Meslektaşlarına tavsiyelerde bulunan Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında, “Üstleneceğiniz görevin en önemli kısmı insandır. Hukukta insanı merkeze koymazsanız, bu mesleği yapmanızın hiçbir anlamı yok. Doğamız, çevremiz ve hayvan hakları da bizler için çok önemli ama merkezimizde insan olmak zorunda. Adaletin gerçekleştirilmesi için cumhuriyetin temel değerleri, kanunlarımız ve hukukçu vicdanımız şiarımız olmak zorunda.  Bağımsızlığınızı her zaman koruyun. İradenizi ipotek altına aldırmayın. Bu ülke 15 Temmuz darbesini yaşadı. Ülkenin yarısından fazlası meslekten atıldı. Hukuk camiamız ise büyük bir erozyona uğradı. Burada en iyi sınavı verenler barolar ve avukatlar olmuştur.

Mesleğiniz ateşten bir gömlek, bu gömleği giydiğiniz andan itibaren bütün yaşamınız değişecek. Hukukçuluk bir meslek değil, yaşam tarzıdır. Sorunlarınızın çözümünde mutlaka baromuzla işbirliği içerisinde olun. Ben ve yönetin kurulumuz ekip olarak, her sorununuzda her daim yanınızda olacağız” diye konuştu.

Ziyarette, Başkan Yardımcımız Av. Fatma Demircioğlu, Genel Sekreterimiz Av. Adnan Günbay, Saymanımız Av. Kazım Yüksel ve yönetim kurulu üyemiz Av. Mahçe İnanoğlu Deprem’ de bulundu.