Hukuki Haber tarafından ilk kez gündeme getirilen stajyer avukatların prim problemleri gündeme bomba gibi düştü.

İŞKUR tarafından kendilerine ödenen ücretleri almaları sonucu stajları yanma tehlikesiyle karşı karşıya olan stajyer avukatların mağduriyetlerinin sona erdirilmesi için TBB çalışmalara başladı.

Dün akşam katıldığı bir programda konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu stajyer avukatlar için önemli açıklamalarda bulundu. Yapılacak düzenlemeyle stajyer avukatlara prim desteği verileceğini söyleyen Feyzioğlu, bunun yanında stajyerlerin İŞKUR'la olan peroblemlerinin de çözüleceğini söyledi.

İşte Feyzioğlu tarafından yapılan o açıklamalar:

Yeni dönemde parlamentoya ve hükümete teklifimiz, pul bedelinin katsayının üzerinde bir miktar daha yükseltilmesi ve elde edeceğimiz ilave gelirle, mesleğe yeni başlayan avukatlara SGK primi desteği sunmamızın sağlanmasıdır. 



Bugün herhangi bir kanun değişikliğine ihtiyaç olmaksızın salt ilgili yönetmeliklerde yapılacak düzenlemelerle İŞKUR’un meslek öğrenimini ve istihdamı teşvik etme amaçlı geliştirdiği projeden avukat stajyerlerinin de yararlanması mümkün hale gelecektir. Şöyle ki; bu konuda İŞKUR ile yaptığımız görüşmelerde, stajyer avukatlara ödeme yapılmasının mümkün olduğu sonucuna varılmış, ancak Adalet Bakanlığı mevcut yönetmeliğin belirli hükümlerinin avukatlıkla bağdaşmadığı, bu sebeple projeden yararlanan stajyer avukatların stajlarının geçersiz olacağı görüşünde olmuştur.

Bu görüşte dile getirilen somut engellerin İŞKUR ile yapacağımız görüşmeler sonucunda giderilmesi durumunda stajyer avukatların sorunsuz bir şekilde yararlanmaları sağlanabilecektir. 

Hukuki Haber - ÖZEL