TBB, Adalet Bakanı ve Bakanlık yetkilileri ile 9-11 Ocak tarihleri arasında görüşmeler gerçekleştirildiği ve bu kapsamda, avukatların tek banka (yalnızca Vakıfbank) kullanmak zorunda bırakılmamaları ve tüm dairelerdeki işlemlerin elektronik ortamda yapılmaya zorlanmaması gerektiği konularında görüş birliğine varıldığını belirtmekte.

Bu kapsamda diğer banka kartlarının da kullanılabilmesi için Vakıfbank yetkilileri ile görüşmelerin sürdüğü bilgisi de verilmiş. 5 Ocak sonrası yürürlüğe giren icra mevzuatı değişikliklerinin uygulanmasına ilişkin Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı’nın yazısının Bakanlık sitesinde yayınlanmıştı.

Yaşanan sorunlarla ilgili çalışma ve görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, avukatların çözüm önerileri için bir de elektronik form oluşturulmuş. Türkiye Barolar Birliği’nin duyuru metni ise şöyle:
 

6352 Sayılı Kanun ile Değiştirilen İcra ve İflas Kanununun Uygulanmasına Dair Müsteşarlık Makamının 04.01.2013 Tarihli Yazısı Sonrasında Yapılan Görüşmelere ilişkin Duyuru
 
9-10-11 Ocak 2013 tarihlerinde, sayın Adalet Bakanı ve Adalet Bakanlığı Yetkilileri ile yapılan toplantılar neticesinde, avukatların tek banka kullanmak zorunda bırakılmaması ve tüm icra ve iflas dairelerindeki bütün işlemlerin elektronik ortamda yapılmaya zorlanmaması gerektiği konusunda görüş birliğine varılmıştır.
 
Bu kapsamda; Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğünden yetkililerle de görüşmeler devam etmekte olup, İcra Dairelerine kurulacak olan POS cihazlarında farklı banka alternatiflerini kullanabilmek için gerekli teknik altyapı hazırlığının yapılması konusunda görüş bildirilmiştir.
 
Konuya ilişkin olarak ilgili müsteşarlık yazısının Adalet Bakanlığı internet sitesinde yayınlanması sağlanmış olup, tüm ilgililere duyurusu yapılmıştır.
 
6352 Sayılı Kanun ile Değiştirilen İcra ve İflas Kanununun Uygulanmasına Dair Müsteşarlık Makamının 04.01.2013 Tarihli Yazısına
http://www.adalet.gov.tr/duyurular/2013/ocak/icra.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.
 
Yaşanan sorunlarla ilgili olarak ise çalışmalar ve görüşmeler devam etmektedir.



hukuksokagi.com