İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı sınavı iki aşamalı olmaktadır, birinci aşaması:Ölçme,Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan yazılı sınav, bir diğeri ise:Adalet Bakanlığı tarafından yapılan mülakattır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yazılı sınavı kazananlardan sözlü sınava girmeye hak kazananlara ilişkin liste Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanmıştır.
 

Sözlü sınavı kazanan kişilerin yayımlandığı listenin incelenmesinde; İstihdam edilecek, İcra Müdür ve Müdür yardımcısı sayısı 300 şeklinde ilana çıkılmış iken, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün yayımlamış olduğu listede bu miktar 259 kişi ile kalmıştır. Yani Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün yayımlamış olduğu listeden; 41 kişilik alımın gerçekleşmediği anlaşılmaktadır.
 

İlk başta, 300 kişilik personel alım ilanı yapılacağına ilişkin duyuru yayımlanmış iken, daha sonra Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün yayımlamış olduğu listeden 259 kişinin sınavı kazanmasının ne gibi açıklaması olduğu merakla beklenmektedir.
 

Sonuç itibariyle; sınav ilanında 300 kişilik personel alımı yapılacağı belirtilmiş iken; mülakatı kazananların 259 kişiden ibaret olması, aradaki farkın sebebini merakla beklemektedirler.
 

Konunun öneminin ilgililer tarafından dikkate alınıp gerekli düzenlemelerin yapılması dileğiyle,
 


Memurlar.Net
 
Adalet Personeli Bölümü Editörü
 
‘ ÇOTANAK ’