Isparta Güven Hukuk Derneği (GHD) Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Kerim Uysal, Türkiye'de her 10 yılda bir yapılan darbelerin ve darbe ortamlarının milletin demokrasinin meyvelerinden uzak tutulmaya çalışıldığını söyledi. Uysal, son dönemde ortaya çıkartılan karanlık odaklarla ilgili çalışmaları yürüten savcı ve hâkimlerin tehdit edilmesini ise kınadıklarını belirtti.

Yönetim Kurulu üyeleri ile bir basın toplantısı düzenleyen Uysal, karanlık ve kirli eylem planlarıyla insanların çatışma ortamına sürüklenerek, milli ve manevi değerlerin ortadan kaybolmasının amaçlandığını dile getirdi. Ülkenin son dönemlerde tarihi bir süreçten geçtiğinin bütün gelişmelerden ve ortaya çıkan olaylardan açıkça anlaşıldığını ifade eden Uysal, "Bir kısım art niyetli insanların milli birliği ve bütünlüğü bozma girişimleri, etnik ayrımcılık yaparak insanları birbirine düşürme ve düşmanlık tohumları atma eylemleri, karanlık güç ve yapılanmaların demokratik hayatı bitirme planları gün geçtikçe ortaya çıkmaktadır." dedi.

Uysal, gelinen bu noktada hukukun üstünlüğünün korunması, demokrasinin tam olarak yerleşmesi, suç unsuru bulunan eylem ve işlemlerin yargısal faaliyetle tam olarak ortaya çıkarılması, insan haklarının ihlal edilmemesi gerektiği fikrini benimsediklerini anlattı.

İstanbul Ümraniye'de ortaya çıkarılan cephaneliklerin ardından tezgâhların bir bir ortaya çıktığını belirten Uysal, gelinen noktada yargının baskı altına alınarak görevini yapmasına engel olunmak istendiğini ifade etti. Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortaya çıkan kaos eylem planları, irtica eylem planı, millete komplo eylem planı, kafes eylem planı gibi suç teşkil eden bütün planlarla ilgili soruşturmaların tamamlanması ve tespit edilen zanlıların cezalandırılması avukatlar tarafından ve derneğimizce beklenmektedir."

GHD Başkanı Kerim Uysal, kozmik odalarda arama yapılması neticesinde soruşturmayı yürüten savcıya ve arama kararını yerine getiren hâkime karanlık güçlerce baskı ve tehdit amaçlı mermiler gönderilmesinin endişeyle takip edildiğini kaydetti. Bu davranışı şiddetle kınadıklarını ifade eden Uysal, savcı ve hâkimin sağlıklı olarak görevini yerine getirmesi amacıyla desteklerinin her zaman yanlarında olduklarının bilinmesini istediklerini aktardı. (Sondakika)