İstanbul Anadolu Adliyesi Dünyanın en büyük adliyesi ünvanı ile açılıyor ancak Baro odaları sorunu çözülmediği için avukatlar gene Çağlayan Adliyesi açılışın da olduğu gibi fotokopi ve cübbe sıkıntıları ile karşılaşacak.
 
İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na taşınma işlemlerine başlandı. Kadıköy İş mahkemeleri ve icra müdürlükleri dosyaları taşındı. Üsküdar adliyesi 19 ocakta, Kadıköy adliyesi 17 ocakta İstanbul Anadolu Adliyesine taşınmış olacak
 
HSYK Birinci Dairesinin 30 Kasım 2012 tarih ve 2890 sayılı kararnamesine göre, Kadıköy, Kartal, Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla ve Sultanbeyli adliyelerinin birleştirme işlemi İstanbul Anadolu Adliyesi Başsavcılığının belirleyeceği takvime göre devam ediyor. Adliyelerin taşınma işlemi en geç 21 Ocak 2013 tarihine kadar tamamlanmış olacak.
 
Söz konusu adliyelerin Cumhuriyet Savcılıkları ve mahkemelerinde bulunan dosyalar her hangi bir karara gerek kalmaksızın bulunduğu safhadan devam edilmek üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına ve HSYK Birinci Dairesince yetkilendirilen İstanbul Anadolu Adliyesi Mahkemelerine gönderiliyor. Devir işlemleri gerçekleşinceye kadar Cumhuriyet Savcılıklarındaki ve mahkemelerdeki dosyalarla ilgili mevcut işlemler aynen devam ettirilecek.
 
İstanbul Anadolu Adliyesine yapılan hâkim ve savcı atamalarına ilişkin tebligat taşınma işlemleri tamamlandıktan sonra yapılacak ve mahkemeler görev yapmaya başlayacak.
 
Kartal’daki İstanbul Anadolu Adliyesine dört kapıdan giriş yapılabiliyor. Adliyeye ulaşmak için, E-5 üzerinden geçen minibüs ve otobüsleri kullanarak bir süre yürüdükten sonra C Bloktan giriş yapılabilir. Kadıköy-Kartal Metrosunu kullananların Kartal Devlet Hastanesi durağında inip Adliye Çıkışı’nı kullanarak Adliyeye erişim sağlayabilirler. Kartal merkezi – Kartal Devlet Hastanesi arasında sefer yapan minibüslerle de Adliyeye ulaşmak mümkün.
 
İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na özel araçlarıyla gidenler İSPARK’ın işlettiği toplam kapasitesi 2400 araç olan 3 otoparktan yararlanabilirler. İstanbul Anadolu Adliyesi’ne günde 45.000 kişinin giriş yapması bekleniyor.
 

Gencbaro.org