Avukat Mehmet Durakoğlu kampanyasını ‘Kaldığımız yerden devam’ sloganıyla yürütmüştü. Durakoğlu, mevcut Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal’ın başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Durakoğlu, avukatlara özel servis aracı sağlanması, adliyelere kreş açılması, avukatların özel sağlık sigortası primi ödeme külfetinden kurtulması gibi vaatlerde bulundu. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun 10 kişilik Yönetim Kurulu listesinde 4 kadın avukat yer aldı.

>> SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Durakoğlu'ndan ilk açıklama

Seçimlerin sonuçlanmasının ardından açıklama yapan Mehmet Durakoğlu şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Barosu'nda yaşanan seçim yarışı sonucu itibariyle çizginin başarısıdır. İstanbul Barosu'da aydınlanma devriminin temsilcileri kazanmıştır. Bu çizgi, özellikle Türkiye'de yaşanan siyasal konjonktür itibariyle bize yaşatılanlara yaptığımız direnmenin ifadesidir. Biz öncelikle yargı bağımsızlığının olmadığı hukuk devleti olmayı beceremediğimiz, hukukun üstünlüğünü içimize sindiremediğimiz için bu mücadeleyi başlattık. Bunu yaparken çok daha önemlisi avukata dokunduk, savunma hakkının kutsallığını savunurken meslektaşlarımızın mutlu olmasını temin edecek somut işler yaptık. O teminatı vermeye çalışacağız. Aynı çizgide devam edeceğiz. En küçük değişiklik olmayacaktır. Herkes bunu bilmeli. Şu anda kazandığımız zaferlerin başarısıyla kibirlenmeden bir hizmetin inancın sonucu olarak gerçekleştirdiğimizi bilerek yürüteceğiz. Hukuk devleti olabilmemizin mücadelesidir. Avukatların gerçekten avukatlık yapabilecekleri bir Türkiye yaratabilmektir mücadelemiz. Asla Atatürkçülüğümüzden bir adım sapmayacağız. Mücadeleyi devam ettireceğiz."

>> İKİNCİYE BÜYÜK FARK ATTI​

Mehmet Durakoğlu kimdir?

Durakoğlu'nun İstanbul Barosu'nun sitesinde yer alan özgeçmişi şöyle:

1956'da Sivas'ta doğdu. Ankara Atatürk Lisesini bitirdi. 1982'de  İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1986'da serbest avukatlığa başladı. Dış Ticaret alanında sertifika programları dersleri verdi. Aynı konuda yayınlanmış makaleleri vardır. İstanbul Barosu İnsan Hakları Yürütme Kurulu Ūyeliğinde bulundu. 2004'de İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 

2006'da Baro Başkan Yardımcısı oldu. 2010-2012 ve 2012-2014 dönemlerinde İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. ÇYDD Üyeliği ile SODEV ve TÜSES yönetimlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır.