Meslekte 25 yılını dolduran 465, 30 yılını dolduran 451, 35 yılını dolduran 192 avukat olmak üzere toplam 1108 avukata plaketleri, 07-08 Nisan 2018 Cumartesi ve Pazar günleri baronun yeni hizmete giren merkez binasında düzenlenen törenle sunuldu.

İstanbul Barosu'ndan yapılan tören açıklaması şöyle;

Meslekte 25 yılını dolduran meslektaşlarımız için Cumartesi günü üç grup, mesleklerinde 30 yılını dolduran meslektaşlarımız için Pazar günü üç grup, mesleklerinde 35 yılını dolduran meslektaşlarımız için aynı gün iki grup olmak üzere sekiz tören düzenlendi. Törenlerde İstanbul Barosu İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Necmi Şimşek, Genel Sekreter Av. Cengiz Yaka, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. İsmail Gömlekli, Av. Şahin Erol, Av. Muazzez Yılmaz, Av. Prof. Dr. Serap Keskin Kiziroğlu, Av. Ali Gürbüz ve Av. Hasan Kılıç da hazır bulundular.

Törene başlamadan önce İstanbul Barosu Merkez Binası ile ilgili bir belgesel izlendi.

Törenlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve yitirdiğimiz meslektaşlarımız için saygı duruşu ile başlandı. Bunu İstiklal Marşımızın hep birlikte söylenmesi izledi.

Sunumunu İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Süreyya Turan’ın yaptığı törenin açılış konuşmalarını, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu her grup için ayrı ayrı gerçekleştirdi.  

Durakoğlu, her yıl 5 Nisan Avukatlar Gününde mesleklerinde 25, 30, 35 yılını doldurmuş meslektaşlarımızın plaketle onurlandırıldığını, bunun bir gelenek hale geldiğini, bu törenlerin geçmiştekilerden farklı olarak yeniden yapılıp hizmete sokulan şu anda içinde bulunduğumuz baromuzun merkez binası konferans salonunda yapıldığını söyledi.

Durakoğlu, “Barkovizyonda birlikte paylaştığımız binamızın öyküsü, aslında bir binanın değil bir anıtın, bugün de çok ihtiyacımız olan bir dayanışma öyküsünün anlatımıdır” dedi.

 Mehmet Durakoğlu şöyle devam etti: “Geriye dönüp baktığımızda, 1960’lı yıllarda 8-10 avukatın kendileri için bir gayrimenkul yatırımı yapmak amacıyla değil, ama ceplerinden çıkardıkları paraları mesleklerinin örgütlü gücü için harcamak adına böyle bir binaya bizi sahip kılmış olmalarını çok anlamlı bulduğumuzu hep birlikte itiraf edebiliriz. 1960’lı yıllarda, bundan neredeyse 60 yıl evvel böyle bir duygu varmış insanların içinde. Avukat böyle bir şeymiş. Bugün 140 yıllık bir İstanbul Barosu tarihinin son 25, 30, 35 yılını paylaşanlar da benzeri duyguları şimdilerde de taşıdıklarını sanıyorum”.

25, 30, 35 yıl öncesine göre avukatlığın bugün geldiği noktanın dikkat çekici olduğunu belirten Durakoğlu, avukatlığın günümüzde sadece avukatlıktan ibaret olmadığını, bunun ötesinde anlamlar taşıdığını bildirdi.

Bu anlamların birlikte paylaşıldığını ifade eden Mehmet Durakoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “140. Yılın bu barodaki yöneticileri olarak görev yaptığımız sürede, o onurlu duruşunuzun İstanbul Barosu tarafından özenle saklandığını bilmenizi istiyorum. Sizin o onurlu duruşunuzla, İstanbul Barosu da gerçekten onurlu olarak kaldı ve İstanbul Barosu gücünü de o duruştan aldı. İstanbul Barosu bugün sadece onun başkanı ve yöneticilerinin, çalışanlarının, ya da sadece avukatların değil, bu toplum içersinde çok geniş bir toplum kesiminin umudu haline gelebilmişse eğer, görev süresi içersinde bu umuda destek veren meslektaşlarımızın bunda çok ciddi katkıları vardır diye düşünüyorum. Bu nedenle böyle bir törende söylenmesi klasik anlama gelecek bir şey gibi algılamayın ama geriye dönüp baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, biraz sonra biz size anı plaketlerinizi vereceğiz, ama asıl siz bizim için ödülsünüz”. 

Başkan Durakoğlu, konuşmasından sonra meslekte 25, 30, 35 yılını dolduran meslektaşlarımıza tek tek plaketlerini verdi.

Meslekte 25 yılını dolduran meslektaşlarımız için tıklayınız.

Meslekte 30 yılını dolduran meslektaşlarımız için tıklayınız.

Meslekte 35 yılını dolduran meslektaşlarımız için tıklayınız.

hukukihaber.net