Oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı ve başkan adayı Muammer Aydın, başkanlık için yarışan diğer adaylara başarı dileyerek, sandıklardan çıkacak oylarla daima İstanbul Barosu’nun kazanacağını söyledi.

Yargı bağımsızlığı ve yargı reformunun en önemli sorunlardan biri olduğunu kaydeden Aydın, sandıklardan çıkacak sonuçlarla yargı bağımsızlığı sorununun çözülmesini istediklerini belirterek, "Bu seçimde kazanacak olan insan hakları, hukukun üstünlüğü, adil yargılama ilkeleri ve neticede hukuk devleti olacaktır" diye konuştu.

Sorunların bir çoğunun yasa değişikliği gerektirdiğine işaret eden Aydın, şunları söyledi: "Ama bunların hiçbirisi şu ana kadar gerçekleşmedi. Siyasi iktidarın özellikle Barolar Birliğine ve kendi görüşünden olmayan barolara karşı farklı bir katı tutumu var. Hiçbir şekilde avukatlık yasasının ve ihtiyaçların giderilmesi noktasında katkıları yok. Dolayısıyla sadece varsa yoksa kendi düşünceleri, kendi fikirdaşları ve kendi yandaşları. O yüzden zincirlerin kırılması gerekiyor.

İSTANBUL BAROSU YENİ BAŞKANI ÜMİT KOCASAKAL

Adliyelerde hakim ve savcıların yanında avukatlar mutlak suretle olmalıdır.

Avukatların adliyelerdeki çalışmalarına her türlü destek verilmesi gerekirken, maalesef adliyeler bakanlık mensuplarının yeriymiş gibi anlaşılıyor." Başkanlık için Ümit Kocasakal, Feyzi Çelik, Kemal Aytaç, Satılmış Şahin, Mustafa Kemal Güngör ve mevcut baro başkanı Muammer Aydın’ın yarıştığı genel kurulda, yönetim, disiplin ve denetleme kurulu üyelikleri için de seçim yapılacak.

İstanbul Barosu’na kayıtlı 26 bin 124 avukatın oy kullanması beklenen seçim için Kadıköy ve Üsküdar’dan gelecek avukatlara motor seferleri, kara ulaşımı için de otobüs servisleri düzenlendi.

Saat 10.00 sıralarında başlayan oy verme işlemi, 17.00’da sona erecek, ardından oyların sayımına geçilecek.



Milliyet