İstanbul Barosu'ndan yapılan açıklama şöyle 

Av. V. Aykut Ergil ve Av. A. Metin Uraçin İle İlgili Zorunlu Açıklama

Meslektaşlarımız, Av. V. Aykut Ergil ve Av. A. Metin Uraçin, Birleşik Arap Emirliklerinin Başkenti Abu Dabi’de tutuklanmışlardır.

Tutuklama; Av. V. Aykut Ergil’in İstanbul’daki bir müvekkili ile kurduğu vekalet ilişkisi bağlamında temin ettiği belgelerle, takip ettiği miras davasının sonucu olarak başvurduğu Abu Dabi’deki bankada gerçekleşmiştir. Av. Metin Uraçin ise, bu konuda Av. Aykut Ergil’e yabancı dil konusunda yardım etmek üzere Bankada bulunmaktadır.

Meslektaşlarımızın Bankaya ibraz ettiği belgeler arasında bulunan ve bizzat Banka tarafından yazıldığı anlaşılan belgenin sahte olduğu iddia edilmektedir. Bahse konu bankanın mevduat işlemleri yapmayan ve kurumsal nitelikli çalışan bir banka olduğu bildirilmektedir.

Gözaltı işlemini müteakip belgenin sahte olup olmadığının tesbiti bakımından yapılacak araştırmanın sonuçlanmasına kadar “geçici tutuklama” işlemi yapılmış olup, ilk duruşma 06.12.2016 tarihinde yapılacaktır.

Gözaltı işleminin yapıldığı ilk günden bu yana gerek İstanbul Barosu ve gerekse Türkiye Barolar Birliği tarafından gerekli bütün girişimler yapılmıştır. Uluslararası Hukuk Kurumları, Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları ile BAE Diplomatik Misyonları nezdinde yapılan bu girişimlere ek olarak özel ilişkiler de devreye sokulmuştur. Bu girişimler devam etmektedir.

Meslektaşlarımızın Baromuz için ifade ettiği değer tartışmasızdır. 

Bütün çalışmalar, her iki meslektaşımızın en yakın arkadaşları ve aileleri ile yapılan toplantılarda kararlaştırılan çerçevede yürütülmektedir. 

06.12.2016 tarihinde yapılacak duruşmaya Baromuzca heyet gönderilecektir. 

Meslektaşlarımız ile ilgili olarak, çeşitli mecralarda yeterli bilgiye sahip bulunmadan yapılan değerlendirmeler, özellikle aileler bakımından üzüntü konusu olmaktadır. 

Bu konularda gerekli duyarlılıkların gösterileceğine inanıyoruz.


Saygılarımızla.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI