1) Daha önceki çeşitli duyurularımızda da açıklandığı üzere, İstanbul Adliyesine giriş-çıkışlar ile ilgili olarak mevcut uygulamanın başladığı andan itibaren Başkanlığımız Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı nezdindeki girişimlerini aralıksız sürdürmüştür.

2) Bu girişimlerimiz kısmen sonuç vermiş ve TBB ile Bakanlık arasındaki protokol ve mutabakata istinaden Bakanlığın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği 08.09.2011 tarihli yazı üzerine girişlerde, avukat meslektaşlarımızın ayrı ve duyarlı kapı olmaksızın turnikelerden giriş yapacağı sistem TBB tarafından kurulmuştur.



3) Meslektaşlarımız, sadece avukatlara ayrılan bu kapılardan herhangi bir üst kontrolünden ve duyarlı kapıdan geçmeksizin, avukatlık kimliğini okutmak suretiyle giriş yapacaklardır. Bunun işleyiş ve uygulama biçimi hakkında meslektaşlarımıza yakında ayrıntılı bilgi verilecektir.

4) Kurulan yeni turnike sisteminin işleyişinde avukatlık kimlik kartlarının girişlerde büyük önem kazandığı dikkate alınarak, bu karta henüz sahip olmayan meslektaşlarımızın doğrudan ve şahsen kimlik başvurusunda bulunabileceği bir standın önümüzdeki haftadan itibaren Adliyedeki Baro Merkezinde hizmete gireceğini, değerli meslektaşlarımızın burada şahsen ve kolayca bu başvuruda bulunarak en kısa zamanda kimliklerini alabileceğini bildirmek isteriz.

5) Bu arada otoparktan yararlanmalarında meslektaşlarımıza orantısız bir yük getiren uygulamanın iyileştirilmesi hususunda da gerek İSPARK gerekse diğer yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmekte olup olumlu gelişmeler ortaya çıkmıştır. Yakında bu sorun da çözülecektir.

Durumu sayın meslektaşlarımızın bilgisine sunarız. 20.09.2011

                        İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI