Aziz meslektaşlarım, Kıymetli basın mensupları ve Büyük Türk Milleti

Türk Devletinin kuruluş felsefesi, kurucu iradenin temsilcileri tarafından “Türk Milliyetçiliği” olarak benimsenmiştir.

Büyük Türk Milleti’nin tarihinden, kültüründen, ruhundan fışkıran Türk Milliyetçiliği ülküsünü; hayatın her alanında hakim kılmak, biz Türk Milliyetçiliği Fikir Sistemini ilke edinmiş hukukçu münevverlerin nihai gayesidir.

En yalın ifade ile “Biz Hep Birlikte Türk Milliyetçisiyiz” düsturu ile açıklanabilecek müspet milliyetçiliğimizin hukuk alanında da gayesi tam bağımsız milliyetçi Baro, milli hukuk anlayışı, avukatlık mesleğinin onuru ve meslektaşlarımızın iktisadi geleceğinin kanuni teminat altına alınmasıdır.

Bununla beraber, içinde bulunduğumuz zaman diliminde, maalesef siyasi iktidar hukuku ayaklar altına almış, ülkenin tüm hukuk kurumları, kural ve geleneklerini şahsi çıkarları için tahrip etmiştir.

Yürütme organınca bölünme yasaları çıkarılmış, resmi tabelalardan T.C. rumuzu silinmiş, Atatürk’ün büstlerine ve ay yıldızlı Bayrağımıza yapılan saldırılara karşı etkili önlemler alınmamıştır.

Hükümet temsilcisi zatlar, ülkemizin 36 etnik gruptan oluştuğu şeklinde tarihi ve içtimai gerçeklikten uzak beyanlarda bulunmaktadırlar.

Emperyalist zalimlerin hak-hukuk tanımadığı, ülkemiz üzerinde de en karanlık ve kanlı oyunlarını, oynadıkları, ülkemizi ve milletimizi bölmeye çalıştıkları bilinen bir gerçektir.

Karşı karşıya kaldığımız durumda , “özerklik” yahut “bölünme” kavramlarının sıkça tekrar edildiği, büyük milletimizin kötü bir sona alıştırılmaya çalışıldığı bir ortamda, emperyalist güçlere ve yerli BOP’ çu işbirlikçilerine karşı, milletimizin ve onun devletinin menfaatlerini, hukukunu, demokratik yollarla korumak için Türk Milliyetçiliği fikir sistemini içtimai görüş olarak benimsemiş avukatlar olarak yola çıktık

Bize göre ülkemize yönelik emperyal projeler ve bu projelerin uygulanmasında yargıya biçilen rol nedeniyle avukatlık mesleği köklü sorunlarla karşı karşıyadır. Bu meselelerin çözümü “milli şuur ve duruş” gerektirmektedir.

Gelinen noktada her zamankinden daha fazla milli teşkilatlanmalara gerek olduğu gerçeğinden hareketle avukatlar arasında faaliyet gösterecek olan grubumuz kurulmuş ve İstanbul Barosu seçimlerine girme kararı almıştır.

Büyük Türk Milletine hayırlı olması temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyoruz.

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu Başkanı

İstanbul Barosu Başkan Adayı
Av. ALİ RIZA KAPLAN
(20735)