Feyzioğlu'nun yaptığı açıklama şöyle;

"Yüz civarında hukuk fakültesi. Çoğunun yeterli hocası yok.

Sınavsız avukatlık.

Anayasa Mahkemesinin 2009 tarihli kararına rağmen sınavı getirmekte direnen ve "piyasa ayıklasın" diyen ve TBB'nin avukatlık sınavı düzenlemesini gündeme almayan bir iktidar.

Çıkardığımız avukatlık stajına giriş ve avukatlık stajını bitirme değerlendirmesine dair yönetmeliğe karşı torba kanuna yasak koyan bir Meclis.

Sonuç, sadece bugün imzaladığım ruhsat sayısı 400. Bir hafta içinde 2000'e yakın yeni katılım. 1 günlükten 65 yıllığa 84 bin avukata karşılık, böyle giderse 5 yıl içinde avukat olacak yaklaşık 40 bin öğrenci.

Eğitim standartı düşük; staj bu sayılar sebebiyle yetersiz; hakim veya savcılık her aşamada sınavla iken serbestçe girilen avukatlık, yargının kurucu unsuru olma iddiasını giderek kaybediyor. Ekonomik büyüme yavaşlıyor, iş imkanı daralıyor, sayı kontrolsüz artıyor.

Avukatlar perişan, yurttaşlar mağdur; hukuk fakültesi öğrencilerine yazık, stajyer avukatlara yazık, genç avukatlara yazık.

Bu feci tabloya karşı gelmiş geçmiş en büyük mücadeleyi yürütüyoruz barolarla birlikte. Ancak karşımızda hukuk konusunda gelmiş geçmiş en duyarsız iktidar var." dedi. (hukukihaber.net)