2011 genel seçimlerinde CHP İzmir’den 1'inci bölge 6’ncı sıradan milletvekili adayı olan Aydın Özcan, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için İzmir Baro Başkanlığı görevinden istifa etti. 2 dönemdir baro başkanlığı yapan Özcan, istifa dilekçesini verdi.

Aydın Özcan, 2011 yılında milletvekilliğini 675 oyla kaybetmişti. Kendisini 'İzmir’deki göçmenlerin temsilcisi' olarak nitelendirilen Özcan, İzmir Rumeli ve Balkan Dernekleri Kurucu Platform Başkanlığı ile Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

Aydın Özcan'ın istifa açıklaması şöyle;

Güzel İzmir’in güzel insanları, kıymetli hemşerilerim…
 

1993 yılında avukat olarak başlayan yolculuğum, bana yıllar yılı yargı erkinin savunma makamında çalışma imkanı tanımakla birlikte hukuk camiasına hizmet edebilmenin de kapılarını araladı.
 

Yaklaşık 15 yıl süren STK çalışmalarımın ardından, 2014 tarihinde camiamızın çok değerli üyelerinin göstermiş olduğu teveccüh ile İzmir Baro Başkanı seçildim. 2016 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Genel Kurul’da, yine aynı teveccühle Baro Başkanlığı görevini ikinci kez üstlendim.
 

Bu süre zarfında, bir yandan meslektaşlarımız için elimizden gelenin en iyisini yapıp, avukatlık mesleğinin haklarını savunurken öte yandan kendimize düstur edindiğimiz Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında bağımsız yargı, hukuk devleti,demokrasi ve adalet mücadelesi verdik.
 

Bunun yanı sıra sendikalardan, Balkan derneklerine kadar sivil toplumun her kesimi ile işbirlikleri ve projeler üretirken, hemşerilerimiz başta olmak üzere güzel ülkemizin her bir yurttaşı için zaman – mekan mefhumu tanımadan çalışmayı, onların hukuki meselelerine çözüm olmayı hedefledik.
 

Tüm bunları yaparken en temel ilkemiz hak, hukuk, adalet yolundan sapmamak; sihirli kelimemiz ise “tarafsız ve bağımsız yargı” idi.
 

Değerli Hemşerilerim,
 

Ne yazık ki bugün ülkemizin hukuk devleti olma kriterlerini hızla yitirdiğini, kuvvetler ayrılığı prensibinin içinin her geçen gün daha da fazla boşaltıldığını, Cumhuriyet değerlerinin erozyona uğratıldığını hep birlikte üzülerek görüyoruz.
 

Bu nedenle, hayal ettiğimiz, arzuladığımız, sözde değil özde sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden tesisine katkı sağlamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ve kuruluş felsefesini sonuna kadar yaşatmak için yasama erkinde aktif rol almanın çok daha fazla etkili olacağına inancıyla bugün yepyeni bir yola çıktığımı, sevgili meslektaşlarım ve hemşerilerimin bu yöndeki görüş ve beyanlarını da dikkate alarak Baro Başkanlığı görevimden istifa ederek 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğimi sizlerle paylaşmak isterim.
 

Bu kararı alırken henüz erken seçim kararı alınmadan, meslektaşlarımızdan gelen tüm yoğun ilgiye karşın, İzmir Barosu’nun etik kuralları gereği Ekim ayında yapılacak olan Baro Genel Kurulu’nda üçüncü dönem başkan adaylığımın söz konusu olmadığını yakın çevremle paylaşmış olmanın iç huzuruyla yola çıktığımı ifade etmek isterim.
 

Türkiye’nin üçüncü en büyük barosunda iki dönem başkan olarak görev yapmanın hayatımın en büyük şeref nişanesi olduğunu kamuoyu ile bir kez daha paylaşarak sizlerden çıkmış olduğum bu yolculukta bana eşlik etmenizi istiyor; bugüne kadar vermiş olduğunuz tüm destek için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.
 

Güneşli bir 25 Haziran sabahına uyanmak, güzel günlerde buluşmak dileğiyle…
 

Av. Aydın ÖZCAN