İzmir Barosu'na bağlı avukatlar, Konak Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğu için istifa eden Sema Pekdaş'dan boşalan başkanlık görevine kimin getirileceğini belirlemek için sandık başına gitti.

Ege Üniversitesi Kampusü'ndeki Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen seçimde, Pekdaş'ın döneminde de Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Ercan Demir seçildi. Demir, bin 671 oy alırken rakibi Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun Başkan adayı avukat Aydın Özcan ise bin 642 oyda kaldı. Böylece Demir, 29 oy farkla ipi göğüslemiş oldu. Yeni Başkan Demir, Pekdaş'a göndermede bulunarak üyelere, "Bir siyasi partide görev üstlenmeyeceğim" sözünü verdi. Başkanı belirlemek için sandık başına giden Baro üyeleri, 8 ay sonra bu defa hem başkan hem de yönetim kurulunu yeniden belirlemek için olağan genel kurul toplantısı yapacak.

Başkanlık koltuğu boşalmıştı
Sema Pekdaş'ın adaylık için istifasının ardından Baro'da tartışma çıkmıştı. Çok sayıda avukat Pekdaş'a tepki göstermişti. Başkansız kalan İzmir Barosu'na başkan adaylığı için ilk grup toplantısını Çağdaş Avukatlar Grubu yapmıştı. Grup, kendi içinde adaylık açıklamasında bulunan Baro Başkan Yardımcısı avukat Ercan Demir'i aday gösterme kararı almıştı. Baro'nun en büyük grubu olan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu ise seçime aday gösterip göstermeme konusunda ciddi tartışmalar sonunda avukat Aydın Özcan'ı aday olarak belirledi.

Baronun önceki gün başlayan genel kurulunda konuşan Ercan Demir, istifa eden İzmir Barosu Başkanı Pekdaş'ın siyasete girmesine de gönderme yaparak, "Başkan seçilirsem, bir siyasi partide görev üstlenmeyeceğim. Biz avukatlar, yargının kurucu unsuru, vicdan ve adaletin temsilcileriyiz. Bundan sonra da beraberce, avukatlara, barolara, mesleğin onuruna ve saygınlığına yöneltilen saldırılara karşı tüm gücümüzle karşı duracağız" dedi. Aydın Özcan da, "Sorun çıkarmak için değil, sorunları çözmek için adayım. Avukat adalet içindir. Baro avukat içindir. İnanıyorum ki demokrasi ve uzlaşma kültürü, ortak payda olacaktır. Ortak aklı bulmak en doğru seçenektir" dedi.

Katılım yoğun oldu
Baro üyesi avukatlar dün de sandık başına gitti. 7 bin üyenin oy hakkı bulunduğu seçimlere katılım oldukça yüksekti. Avukatlar 17 sandıkta oylarını kullandı. Sandıkların tamamı açılıp oylar sayıldığında ise Çağdaş Avukatlar Grubu İzmir Barosu Başkan adayı avukat Ercan Demir'in bin 671 oy aldığı, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı avukat Aydın Özcan'ın ise, bin 642 oyda kaldığı belirlendi.

Pekdaş tebrik etti
Demir, kazandığının açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada, "Demokratik bir seçim oldu. Sonuç olarak 8 ay için başkanlık görevini bana verdiler. En iyi şekilde yürütmeye çalışacağız. Şimdiye kadar yürüttüğümüz Çağdaş Grup disiplini ile kurumumuzu yönetmeye devam edeceğiz" dedi. Eski Başkan Sema Pekdaş da Demir'i tebrik edenler arasında yer aldı. ALİ EYCE


yeniasir.com.tr