Yeni Asır- ALİ EYCE (HABER MERKEZİ)

İzmir Barosu'nda genel kurul heyecanı başladı. 21 Ekim'de sandık başına gidecek olan 10 bin civarında avukat, 2012-2014 yılları arasında baroyu yönetecek başkan ve yönetimi seçmek için sandık başına gidecek. 

Avukatlar, 5 başkan adayı arasından tercih yaparken 10 kişilik yönetim kurulunu da belirleyecek.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu genel kurulda da Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, Çağdaş Avukatlar Grubu, Bağımsız Savunma Grubu, İlerici Avukatlar Grubu ve Demokrat Avukatlar Grubu'nun listeleri yarışacak. 

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, Baro eski Başkanı avukat Özdemir Sökmen başkanlığında, Çağdaş Avukat Grubu İzmir Barosu Başkanı avukat Sema Pekdaş başkanlığında, Bağımsız Savunma Grubu eski baro başkanlarından avukat Bahattin Özcan Acar başkanlığında, İlerici Avukatlar Grubu avukat İrfan İnönü başkanlığında, Demokrat Avukatlar Gurubu ise avukat Mehmet Girgin başkanlığında seçime girecek. 

Geçtiğimiz seçimlerden önce baroda 3 dönem başkanlık yapan avukat Nevzat Erdemir'in vefatından sonra Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu 3'e bölünmüş ve bunu değerlendiren avukat Sema Pektaş başkanlığındaki Çağdaş Avukatlar Grubu 917 oy alarak genel kuruldan zaferle ayrılmıştı. O seçimden çıkan sonucu tartışan ve sonuçta birleşme yönünde yeni bir hareket içine giren Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, geçtiğimiz ay grubun tek liste halinde seçime girmesinin önünü açabilmek önseçim yaptı. 4 başkan aday adayı ve listesinin yarıştığı önseçimde Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına en son baro başkanlığını yürüten kişi olan eski Baro Başkanı Avukat Özdemir Sökmen, önseçimi kazanarak grubun tek resmi adayı oldu.

Baro Başkan adaylarının avukatlara mesajları
"Bizim ne yaptığımızı herkes biliyor"
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun başkan adayı, Baro eski Başkanı, avukat Özdemir Sökmen: 

"İzmir Barosu'nun en önemli seçimlerinden birisi bu dönemde yapılacak. Baroların hukukun gerçekten uygulanması ve yargının bağımsızlığı için kanunun kendilerini verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmesi gerekir. Bunun için de Ekim ayında yapılacak olan genel kurullarda öncelikle vatanını, milletini seven ve hukukun üstünlüğünü tartışmasız kabul eden yönetimlerin iş başına gelmesi lazım. Benim adayı olduğum Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun iktidarda olduğu dönemlerde ne yaptığını herkes biliyor. Gerek hukuki, gerekse mesleki sorunlar için en büyük katkıyı koyacak grup bana göre Cumhuriyetçi Avukatlar Grubudur. Bu grubun adayı olarak seçime kazanmak için yoğun şekilde çalışıyoruz."

"Yargının tarafsızlığı için mücadele ettik"
Çağdaş Avukatlar Grubu'nun başkan adayı, İzmir Barosu Başkanı, avukat Sema Pekdaş: 

"Biz iki yıldır görevdeydik. İki yıl daha devam etmek üzere yeniden aday oluk. Görevde olduğumuz süreç içinde yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda mücadelemizi verdik. Avukatların mesleki sorunlarının çözümüne yardımcı olduk. Önümüzdeki iki yıl içinde de yine arkadaşlarımızdan destek alarak devam etmeyi istiyoruz." 

"Sorumluluk istiyoruz"
Bağımsız Savunma Grubu'nun başkan adayı, Baro eski başkanlarından avukat Bahattin Özcan Acar:

"Önümüzdeki iki yıllık dönemde mesleğe, meslektaşlara ve hukuka kurumsal olarak hizmet verebilmek için İzmir Barosu'nun yönetimine talip oluyor ve 'Bağımsız Savunma'nın adayları olarak görev ve sorumluluk almak istiyoruz." 

'Meslek sorunları bir hayli fazla'
Demokrat Avukatlar Grubu'nun başkan adayı, avukat Mehmet Girgin:

"Önce meslek sorunları diyerek yola çıktık. Hakikaten meslek sorunları bir hayli fazla. Meclis'te bu sorunu çözmek yerine, protestoyu seçtiler. Bu dönemde avukatlık yasasında meslektaşlarımıza sahip çıkabilmek için yola çıktık. Grubumuzda herkesimden insan var. Hoşgörü içinde bir ekip oluşturduk. İlkelerimiz var. Her kesimin oyuna talibiz. Bütün Türkiye'yi kardeş gören bir anlayışla seçime giriyoruz."

'Dar grupçuluğa paydos'
İleri Avukatlar Grubu'nun başkan adayı, avukat Arif İnönü:

"Hukukun üstünlüğü, mesleğin saygınlığı, avukat sayısının sınırlandırılması, adli iş paylaşımının sağlanması ve yeni iş alanlarının yaratılması için çaba göstereceğiz. Genç meslektaşlarımızla birlikte baroyu dar grupçu anlayıştan kurtarıp, tüm avukatların barosu yapma kararındayız." 

İZMİR BAROSU 2012 SEÇİMLERİNDE HANGİ GURUBU VE ADAYINI DESTEKLİYORSUNUZ?

ANKETE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ  


Yeni Asır