“Meslektaşlarımız Fadime Eymir ve Büşra Pamukçu'ya yönelik fiili saldırılar karşısında ‘sözün bittiği yerdeyiz’ diyerek aktif tutum alan, meslektaşlarımıza cesurca, kararlılıkla ve sözü eğip bükmeden sahip çıkan Ankara Barosu'nun tavrını destekliyor ve saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz” denilen açıklamanın tamamı şöyle:

SAVUNMAYI SİNDİRMEYE, ORTADAN KALDIRMAYA GÜCÜNÜZ YETMEYECEK

İzmir Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu olarak, değerli meslektaşlarımız Fadime Eymir ve Büşra Pamukçu'ya yönelik fiili saldırılar karşısında “sözün bittiği yerdeyiz” diyerek aktif tutum alan, meslektaşlarımıza cesurca, kararlılıkla ve sözü eğip bükmeden sahip çıkan Ankara Barosu'nun tavrını destekliyor ve saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz.

Avukatlara karşı bitmek bilmeyen bu kin, öfke ve saldırıların nedeninin "avukatsız bir yargı" hayali olduğunu biliyoruz.

Ancak unutmayın, mesleğimize ihanet etmeyeceğiz, siz birimizin sözünü engellemeye çalışırken,  biz yan yana gelip binler olacak, SUSMAYACAĞIZ! Savunmayı sindirmeye, ortadan kaldırmaya gücünüz yetmeyecek. 

Bilin ki, yaratmak istediğiniz sistemi hayata geçirmeyi ilk deneyen siz değilsiniz. Savunmayı yok etmek isteyen önceki yol arkadaşınız saklandığı yerde yakalanırken ilk söz olarak “avukatımı istiyorum” demişti; bunu aklınızdan çıkarmayın. Savunmayı susturmayı onlar başaramamıştı;  siz de başaramayacaksınız.

İzmir Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu