İzmir Adliyesi protokol girişinde yönetim kurulu adaylarıyla birlikte basın açıklaması yapan Tüfenkçioğlu, baroda süregelen ideolojik ayrılıklara yaslanan ve bundan beslenen yönetim anlayışlarıyla meslek sorunlarının çözümünün mümkün olmadığını bildirdi.

"Bizden olmayan veya bizim gibi düşünmeyen haindir, gericidir" gibi yaftalamaların eleştiren Tüfenkçioğlu, mesleğin temel sorunlarından birinin sayısal artış olduğunu, bunu engellemenin yegane yolunun da sayı sınırlaması yani kota uygulamasından geçtiğini dile getirdi.

Tüfenkçioğlu, baroya kayıtlı tüm meslektaşlarının hassasiyetlerini dikkate alacak, mesleki sorun ve ihtiyaçları ön planda tutacak, baroyu herhangi bir amacın aracısı görmeyecek bir zihniyetin egemen olmasını istediklerini belirterek, "Hep aynı şeyi söyleyenlerden veya hiçbir şey söylemeyenlerden değil, söyleyecek sözü, yapacak işi olanlardan olduğumuza inandığımız için aday olduk" dedi.

26 Ekim günü baro başkanlığı için yarışacak Tüfenkçioğlu'nun yönetim kurulu adayları ise Ayşe Zübeyde Aydın, Tuncal Tuncay Çobanoğlu, Nurten Çavuşoğlu, Mert Şehzat Zazaoğlu, Uğur Arda, Emrah Korkmaz, Salih Kurnaz Timur Güler, Birdal Aydemir'den oluştu.

Daha önce de, Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Av. Ercan Demir, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı ise Av. Aydın Özcan olarak belirlenmişti.