İtirazı değerlendiren Konak İlçe Seçim Kurulu 15 gün önce ikincisinin yapılması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine Baro yönetimi ikinci tarih olarak 20-21 Ekim'i belirledi.
Seçimlere hazırlanan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Avukat Özdemir Sökmen, mevcut Baro yönetimi tarafından, İzmir Adliyesi içerisine asılan afişlerde ve internet sitesinde, genel kurulun 6-7 Ekim'de, çoğunluk sağlanmaması halinde ise 3-4 Kasım’da yapılacağını belirten duyuruları üzerine harekete geçti. İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri önünde, grup üyesi avukatlarla basın açıklaması yapan Avukat Özdemir Sökmen, ilk etapta, Baro Başkanı Avukat Sema Pekdaş’ı telefonla arayıp, belirlenen ilk tarihin ardından ikincisinin en geç bir hafta içerisinde yapılması gerektiğini, bir ay sonrasının belirlenmesinin Avukatlık Kanunu'na aykırı olduğunu söylediğini belirtti.

Pekdaş’ın ise kendisine bunda bir sakınca olmadığını, seçimlerin belirtilen tarihte yapılacağını vurguladığını aktaran Sökmen, bunun üzerine de seçim tarihinin değiştirilmesi için Konak İlçe Seçim Kurulu’na başvurduklarını anlattı. İzmir Barosu tarihinde ilk defa böyle bir seçim tarihi kargaşası yaşadıklarını söyleyen Sökmen, “Baro seçimlerin yapılacağını belirten afişleri ve internet sitesindeki duyuruları kaldırdı. Sanki bunları biz istememişiz gibi, yeni seçim tarihinin ilkinin 20-21 Ekim, ikincisinin ise 3-4 Kasım olarak açıkladı. Kasım ayına seçimi neden sarkıtmaya çalıştıklarına bir anlam vermiş değilim. Son çare olarak İlçe Seçim Kurulu’na başvurduk. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mümtaz Talu, talebimizi yerinde gördü. İlk seçim tarihinin 6-7 Ekim, ikincisinin ise 15 gün içerisinde yapılaması yönünde karar aldı. Kararı da Baro'ya tebliğ etti” dedi.

Konak 1’inci İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan Hakim Mümtaz Talu imzalı kararı alan Baro yönetimi toplantı yaptı. Toplantı sonunda, Baro Başkanı Avukat Sema Pekdaş imzasıyla yayımlanan duyuruda, “Konak İlçe Seçim Kurulu kararı uyarınca, İzmir Barosu Olağan Genel Kurulu'nun 6 Ekim cumartesi günü Alsancak, Barohan adresindeki salonda toplanmasına, 7 Ekim pazar günü de organ seçimlerinin 09.00-17.00 saatler arasında aynı yerde yapılmasına, ilk toplantıda çoğunluk sağlanmadığı taktirde Genel Kurul'un 20-21 Ekim’de Fuar 4 Nolu Hol’de seçimlerin yapılmasına karar verildiği” yer aldı. Baronun belirlediği yeni seçim takvimiyle tarih kargaşasının önüne geçilmiş oldu.

haberahval.com