Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İzmir Adliyesi çalışanlarıyla vedalaştı.
 
İki yıldır İzmir'de görev yapan Kavak, vedalaşma töreninde yaptığı konuşmada, "Dosttan gelen kurşun, gül hükmünde demek durumundasınız" dedi.
 
Kavak, bir taraftan az süre de olsa güzel bir beldeye hizmet etmenin onuru içinde olduğunu, diğer taraftan veda için gelenlere "hitap etmeden gitmenin edepsizlik olacağını" düşündüğünden bir konuşma yapmak durumunda kaldığını söyledi.
 
Kavak, cümlelerini çok düzgün kuramadığını, boğazının düğümlendiğini belirterek, şöyle konuştu:
 
"Çünkü hayattaki en zor şey, dost bildiklerinizin size yaptıklarıdır. Allah kimseyi bir daha böyle bir şeyle karşı karşıya bırakmasın. Ama olsun. Tayin olduktan sonraki ilk adli yıl töreninde demiştim ki, Aristo'nun bir lafına atfen, 'İdarecilikte kolay olan iyi olmaktır, zor olan adil olmaktır. Ben adil bir başsavcı olacağım' demiştim, bu zamana kadar hep adil oldum, burada da adil olmaya çalıştım. Adil olmamın karşılığı bu olsa da böyle olmaya devam edeceğim, bunu buradan herkese ilan ediyorum.
 
Hani şair diyor ya, 'Gerçeğin hayalden farkı, uzağa atmak istersin yakına düşer. Öyle zamanlar, mekanlar, öyle insanlar vardır ki, zaman unutturmak istedikçe de akla düşer.' Böyle bir İzmir'de, böyle bir adliyede, böyle çalışanlarla, sizlerle beraber çalışmış olmanın mutluluğu, hazzı içindeyim. Yine şairin dediği gibi, 'Cenazemde olmasın ne takım ne arabam, beni alıp götürsün tam yanmış 4 dört adam' diyor ya. İşte bu samimiyeti sizlerde görmek beni çok mutlu etti, duygulandırdı. Ne diyelim bu millete hizmet etmek görevi bundan sonra Manisa'daymış, inşallah oradaki milletimizin elit, mümtaz, eli öpülesi milletine hizmet etme gururuna, şerefine nail olacağız."
 
Allahaısmarladık demesine rağmen veda etmediğini çünkü yakında yine geleceğini dile getiren Kavak, herkese hakkını helal ettiğini, herkesten de haklarını helal etmelerini dilediğini sözlerine ekledi.
 
İzmir Bölge İstinaf Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş da, bir gönül insanını uğurladıklarını söyledi.
 
Konuşmaların ardından Başsavcı Kavak, adliye çalışanlarıyla tek tek tokalaşarak vedalaştı.
 


AA