İzmir'de göreve başlayan Başsavcı Hüseyin Baş, önemli mesajlar verdi. Antalya ile İzmir'in arasında benzerlikler olduğunu belirten Baş, "İzmir halkının huzuru için görev başındayız. İzmir halkı için etkin, adil, hızlı bir adaletin işleyişi için çalışacağız. Hepimize lazım olan yargıya sahip çıkmalıyız" dedi.
 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2013 yaz kararnamesiyle Antalya'dan İzmir'e atanan Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, koltuğuna oturur oturmaz önemli mesajlar verdi. Adliyelerde iş akışının yoğun olduğunu, bu yoğunluktan dolayı adaletin gecikebildiğini ama devletin ve Adalet Bakanlığı'nın etkin, adil ve hızlı bir yargı için ciddi çabalar içinde olduğunu belirten Başsavcı Hüseyin Baş, "İş akışının yoğunluğundan dolayı hakim ve savcıların hata yapma ihtimalleri de oluyor. Hakim ve savcılar, hata yapılması halinde HSYK tarafından sıkı şekilde denetleniyor. Bundan dolayı ceza alan çok sayıda hakim ve savcı var" dedi.
 
Denizli Bozkurt, Van Gevaş, Isparta Yalvaç, Bilecik, İstanbul Pendik, Sarıyer ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunan Hüseyin Baş, 23 yıldır yargı sektörüne hizmet verdiğini ve iki çocuk babası olduğunu söyledi.