EYLÜL AYINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU İÇİN YARIŞACAKLAR

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından her yıl avukat stajyerleri arasında düzenlenen Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması'nın Bölge Elemeleri, 48 baronun katılımıyla 05-06 Mayıs 2018 tarihlerinde, sekiz coğrafi bölgede eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Muğla Barosu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bölge elemelerinde geçen yılın Türkiye Şampiyonu olan Muğla Barosu’nu eleyen İzmir Barosu, Ege Bölge birincisi olarak Eylül ayında Ankara’da yapılacak finalde Türkiye şampiyonluğu için yarışmaya hak kazandı. İzmir Barosu’nun yanı sıra Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, Kütahya, Manisa ve Muğla barolarından stajyer avukatların yarıştığı bölge elemelerinde İzmir Barosu’nun ardından Muğla Barosu ikinci, Denizli Barosu ise üçüncü oldu.

AMACIMIZ MESLEĞE İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANMIŞ AVUKATLAR YETİŞTİRMEK

Düzenlenen törenle kupalarını İzmir Barosu’na teslim eden şampiyon takımın üyeleri Stj. Av. İmge Kaçmaz, Stj. Av. Melis Uzşen, Stj Av. Nagihan Çelik ve Stj. Av. Derya Gül’ü kutlayan Baro Başkan Vekili Av. Mustafa Çetin, duydukları mutluluğu ifade ederek, “İzmir Barosu olarak staj eğitimine, stajyerlerimizin hazır bir şekilde mesleğe başlamalarına büyük önem veriyoruz. Her staj döneminde ayrı ayrı kurgusal duruşmalar düzenlediğimiz gibi, üç yıldan bu yana da stajyer avukatlarımız arası ödüllü kurgusal duruşma yarışması düzenliyoruz. Bu yıl Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği yarışmaya katılan takımımızı da İzmir Barosu’nun ödüllü kurgusal duruşma yarışmasında başarılı olan stajyer avukatlarımızdan seçtik. Takımımızın, onların yetişmesine büyük emek veren değerli meslektaşlarımızın da katkılarıyla Türkiye Şampiyonası’nda da başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

Törende takım üyeleri Stj. Av. İmge Kaçmaz, Stj. Av. Melis Uzşen, Stj Av. Nagihan Çelik ve Stj. Av. Derya Gül’e başarılarından dolayı kupa takdim edilirken, takımın eğitmenleri Prof. Dr. Av. Mustafa Ruhan Erdem, Av. Nevhan Akyıldız, Av. Hatice Betül Harmanşah, Av. Demet Duran Köksal, Av. Seda Yağmur Sümer, Av. Tekin Memiş Özkan’a da katkılarından dolayı plaket sunuldu.

hukukihaber.net