Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Kamu avukatlarının da, Hakim ve Savcılarla aynı eğitimi almış olmasına rağmen, ekonomik ve sosyal hakları hakim ve savcılarla denk olmadığını belirterek, Hakim ve Savcılara yapılan 1155 TL zamdan adalet çalışanları ve kamu avukatları da faydalandırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakim ve Savcılara 1155 TL zam yapılacağını açıkladığını hatırlatarak, "Adalet çalışanlarını yok sayan Bakanlık, 50 bini aşkın adalet çalışanı ile binlerce Kamu avukatını da bu düzenlemeye dahil etmemiştir" dedi.

Kamu avukatlarının da madur edilmemesi geterkiğini ifade eden yokuş yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları kaydetti:

 "Kamu avukatları yoğun olarak her ne kadar Maliye Bakanlığı'nda çalışsalar da, pek çok kamu kurumunun (Hukuk Müşavirlikleri) dışında kalan avukatlarımızın özlük hakları Hukuk Müşavirliklerinde istihdam edilen avukatlarımızla aynı değildir. 

Sendikamız,  Kamu avukatlarının feryadını bu güne kadar defalarca Toplu Sözleşme Görüşmelerine taşımış, kamu avukatlarının ekonomik ve sosyal haklarının düzenlenmesini talep etmiştir. Geçtiğimiz yıllarda 2 defa hakim ve savcıların ekonomik haklarında iyileştirmeler yapılmış, ne yazık ki bu düzenlemelere yine kamu avukatları ve diğer adalet çalışanları dahil edilmedi.

KAMUDA TECRÜBELİ AVUKAT KALMAYACAK

Kamu avukatları da, Hakim ve Savcılarla aynı eğitimi almış olmasına rağmen, ekonomik ve sosyal hakları hakim ve savcılarla denk değildir. Kamuda çalışan avukatlar, özlük hakları bakımından mağdur durumdadırlar. Benzeri kariyer meslek gruplarına verilmiş olan ek gösterge, özel hizmet tazminatı, makam tazminatı gibi haklardan da faydalanamamaktadırlar.

Kamuda binlerce dava dosyası yükü altında ezilen Avukatların, ekonomik durumları düzeltilerek, hakim ve savcılara yapılan iyileştirmelerden yararlandırılmadığı taktirde yakın gelecekte kamuda tecrübeli ve birikimli avukat kalmayacak, hepsi kamuyu terk etme yolunu seçecektir. Bu da kamuda büyük kaosların yaşanmasına sebep olacaktır. Bu kaos ve kargaşanın yaşanmaması için uyarılarımız dikkate alınmalıdır.

Türk Büro-Sen olarak, Hakim ve Savcılara yapılan 1155 TL zamdan adalet çalışanları ve kamu avukatları da faydalandırılana kadar mücadelemizi her platformda sürdüreceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz." 

KAMU AVUKATLARI ADALET İSTİYOR

Kamu Avukatları Girişim Grubu Sözcüsü Şerife Elibol beraberinde Ankara 2 Nolu Şube Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Barlas ile birlikteTürk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş'u makamında ziyaret etti.

Kamu Avukatları adına Türk Büro-Sen'den destek isteyen Şerife Elibol, "Adalet Bakanlığı hakim ve savcıların ekonomik haklarında düzenleme yaparak 1155 TL zam yapmıştır. Her zaman ki gibi kamu avukatları bu düzenlemeye dahil edilmemiştir. Kamu avukatları olarak ekonomik ve sosyal haklarımızda iyileştirme yapılması için Sendikanızın desteğini bekliyoruz" dedi.

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, "Adalet Bakanlığı yaptığı düzenlemeye adalet çalışanlarını ve kamu avukatlarını dahil etmedi. Kamuda çalışan avukatların özlük hakları bakımından mağdur durumda olduklarını, benzeri kariyer meslek gruplarına verilmiş olan ek gösterge, özel hizmet tazminatı, makam tazminatı verilmediğini biliyoruz.  Hazine avukatlarının takip ettikleri davalar ve icra işlerinde davaların süresinde açılmaması, dava takiplerinin aksaması, aleyhe verilen kararlar hakkında süresinde kanun yollarına gidilmemesinden doğabilecek kamu zararlarından hukuki ve cezai her türlü sorumluluğu bulunmaktadır. Altına imza attıkları trilyonluk davalar veya icra işlerinde avukatların bu mesleki sorumluluğa karşı herhangi bir sigortası da bulunmamaktadır. Bu adaletsizliklerin giderilmesi için Türk Büro-Sen olarak elimizden gelen desteği kamu avukatlarına vereceğiz" dedi.

ORTADOĞU GAZETESİ