Yıllardır özlük haklarının iyileştirilmesini bekleyen kamu avukatlarını umutlandıran bir gelişme yaşandı. AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve MKYK üyesi Güldal Akşit’in aracı olması sonucu kamu avukatları sorunlarını Başbakan Erdoğan’a iletme fırsatı buldu. Erdoğan’dan da kamu avukatlarına destek sözü geldi. Erdoğan, kamu avukatlarının taleplerinin değerlendirilmesi için Maliye Bakanlığı’na talimat verdi. Kamu avukatları daha önce gazete ilanı ve sosyal medya üzerinden Başbakan’dan yardım istemişti.
 
‘YARDIMCI OLUN’
  
 Eski Devlet Bakanı Akşit, kamu avukatlarının mali ve özlük haklarına ilişkin sıkıntılarını içeren kapsamlı dosyayı Başbakan Erdoğan’a sundu. Dosyayı inceleyen Erdoğan, kamu avukatlarının taleplerini haklı bularak çözümlenmesi için düğmeye bastı. Başbakan Erdoğan, kamu avukatlarının mağduriyetini giderecek kanun değişikliği yapılması için Maliye Bakanlığı’na “yardımcı olun” talimatı verdi.
 
SEVİNÇLE KARŞILADILAR 

Başbakan’ın bu girişimi kamu avukatlarında sevinç yarattı. Kamuda çalışan avukatlar en fazla 3 bin ek göstergeden emekli olabiliyor, makam ve temsil tazminatı alamıyor. Başbakan’a sunulan dosyada birinci sınıfa yükselen hakim ve savcıların ek göstergesinin 7 bin 600 olduğuna dikkat çekilerek, “Kamuda görevli mimar, mühendis, müfettiş, doktor, eczacı, diş hekimi, veteriner, ve biyolog gibi meslek mensuplarının bile ek göstergesi 3 bin 600” denildi.
 
KAMİL ELİBOL - BUGÜN GAZETESİ