Kamu avukatları, aralarında topladıkları paralar ile ulusal bir gazeteye ilan verdi. Yıllardır ötelenen sıkıntılarını Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a duyurmaya çalışan avukatlar ilanda, “İmtiyaz değil, hakkaniyete uygun iyileştirme istiyoruz” dedi.

HAK MÜCADELESİ

Kamu Avukatları Girişim Grubu  Sözcüsü Av. Şerife Elibol, tüm siyasi partiler nezdinde yürüttükleri çalışmaları itibar ve hak arama mücadelesi olarak tanımlayarak, şöyle konuştu:

“Kamu hukukçuları olarak bugüne kadar görmezden gelinen özlük haklarımızda iyileştirme bekliyoruz. Torba kanunlarla daha önce başka meslek gruplarına verilen haklar bize de tanınmalı. Adaletsizlik ve eşitsizliğe uğradığımızı her platformda dile getirdik ama sonuç alamadık. Cumhurbaşkanı’na ve Başbakan’a sesimizi duyurabilmek adına ilan verdik. Sorunumuz çözülene kadar mücadeleye devam edeceğiz. Hükümetin 5 bin kamu avukatının sesine kulak vermesini temenni ediyoruz”

MÜJDE BEKLİYORUZ

Kamu avukatları 5 Nisan Avukatlar Günü öncesi verdikleri ilanda şu mesajları verdi:

”İmtiyaz değil, hakkaniyete uygun iyileştirme istiyoruz. Devletin vekilleri olarak sadece hakkımızı arıyoruz. Yıllar içinde biriken sorunlarımızın çözüme kavuşmasını istiyoruz. Devletten, yaptığımız görev ve temsile uygun kıymet ve itibar görmek istiyoruz. Kamuda çalışan avukat ve hukukçuların mali ve özlük haklarının avukatlık mesleğinin önemine yakışır şekilde yeniden değerlendirildiğini görmek ve 5 Nisan Avukatlar Günü’nü anlamına uygun bir müjde ile kutlamak istiyoruz”



Kamil ELİBOL/SÖZCÜ