İşte ilan metni:

SAYIN BAŞBAKANIMIZA,

HÜKÜMETİMİZE VE KAMUOYUNA

KAMU AVUKAT VE HUKUKÇULARI OLARAK SADECE "HAKKIMIZI" ARIYORUZ, 'İMTİYAZ' DEĞİL HAKKANİYETE UYGUN "İYİLEŞTİRME" İSTİYORUZ.

Bizler; kamuda çalışan 5 bine yakın Avukat, Hukuk Müşaviri, Muhakemat Müdürü ve Hukuk İşleri Müdürü gibi unvanlara sahip 'hukukçular'olarak, yıllardır "ötelenen" özlük haklarımızın iyileştirilmesini esas alan bir "HAK ARAYIŞI" içindeyiz.

Başka meslek gruplarına 'çekincesiz' sunulan 'özlük hakları ve iyileştirmeler' kamu avukat ve hukukçularına yıllardır verilmemektedir. Diğer meslek gruplarına ayrı ayrı pek çok kalemde tazminatlar 'cömertçe' verildiği halde, bizler bu haklardan yıllardır mahrum bırakılmış bulunmaktayız.

Yargı mercileri önünde Devletimizin hak ve menfaatlerini savunduğumuz ve devleti temsil ettiğimiz halde, 'STATÜ' ve 'ÖZLÜK HAKLARI' açışından, benzer kariyer meslek gruplarına verildiği şekliyle 'ek gösterge, özel hizmet ve makam tazminatı' gibi haklardan yararlandırılmıyoruz.

Bir yönüyle bizler, kamunun gizli 'MAĞDUR' evlatlarıyız.

'İmtiyaz' değil, yaptığımız görev ve temsile uygun şekilde 'KIYMET' ve 'İTİBAR' görmek istiyoruz.

Kamu avukat ve hukukçuları olarak, çalışırken 2500-3000 TL arasında aylık maaş almaktayız. 25-30 yıl çalıştıktan sonra EMEKLİ olduğumuzda ise elimize 1300-1500 TL civarında maaş geçmektedir.

BUNDAN DOLAYI;

Kamu avukat ve hukukçularının mali ve özlük haklarının, mesleğin önemine ve hukukçu saygınlığına yakışır şekilde yeniden düzenlenmesini,

Yıllar içinde birikmiş sorunlarımızın ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASINI,

Bu çerçevede kamuda çalışan avukat ve hukukçuların;

- A Grubu kariyer meslek sınıfına alınmalarını,

- Ek göstergelerinin en ez 3600'e çıkartılmasını,

- 2000 makam tazminatı verilmesini,

- Diğer meslek grupları gibi mesleğe 8 . dereceden başlatılmalarını,

- Özel hizmet tazminatı oranlarının avukatlar için %200'e, Hukuk Müşaviri, Muhakemat Müdürü ve diğer hukuk işleri müdürleri için %230'a çıkartılmasını,

- 666 sayılı KHK ile 375sayılı KHK'ye ekli I Sayılı cetvelin A- l sıra nolu maddesinin (g) alt bendine Muhakemat Müdürü ve hukuk isleri müdürlerinin de eklenmesini, A-5 sıra nolu maddesindeki oranların , 170-160- 150 olarak düzenlenmesini,

- Yapılacak bu iyileştirmelerden emekli olanların da yararlandırılmasını,

- İş yükü ve strese karşı güvence teşkil edecek olan 'mesleki sorumluluk sigortası' konusunda, bir an önce hakkaniyete uygun bir çalışma yapılmasını,

- Tahsil edildikçe ödenen vekalet ücretinin teşvik edici bir seviyeye çıkartılmasını istiyoruz.

Sayın BAŞBAKANIMIZIN ve HÜKÜMETİMİZİN bu sesimize kayıtsız kalmayacağına, kamuda çalışan avukat ve hukukçuların yaşamakta oldukları SORUNLARA ÇÖZÜM GETİRECEĞİNE inanıyor, tüm meslektaşlarımızın '5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜNÜ' kutluyoruz.

Saygılarımızla.

KAMUDA ÇALIŞAN AVUKAT VE HUKUKÇULAR