HSYK tarafından Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine yapılan hakim atamaları arasında, en ilginç isim Ankara 5. Ticaret Mahkemesi hakimi İlyas Altan oldu.
Yıllarca Ankara 9'uncu Aile Mahkemesi hakimi olarak, boşanma davalarına bakan Altan, ayrılmak üzere mahkemeye gelen çiftleri, çiçek bahçesine çevirdiği duruşma salonunda ağırlıyordu. Kafes içinde üç kanaryanın da bulunduğu salonda, çiftlerin büyük bölümünü ikna eden ve boşanmaktan vazgeçiren hakim Altan yüzlerce çifti yeniden birleştirdi.

KANARYA SESLİ DURUŞMA
Aile mahkemesi duruşma salonunda, menekşe, yuka, difenbahya, benjamin, sarmaşık, limon çiçeği de dahil, 50'ye yakın çiçek türü yetiştiren hakim İlyas Altan, duruşmaları da kanarya sesleri arasında sürdürdü.  Hâkim Altan, çiçek bahçesine dönüştürdüğü mahkeme salonunda yürüttüğü davalar sırasında, çiftler arasında yakınlaşma hissettiği taktirde, vicdani kanaatini kullanarak boşanmaya onay vermiyordu.
Çiçekleri ve hayvanları çok seven 9'uncu Aile Mahkemesi'nin hâkimi İlyas Altan, duruşmaya getirilen çocukları da cebinde taşıdığı çikolata, şeker ve bisküvilerden ikram ederek sakinleştiriyordu. (GAZETEPORT)