Kampanya kapsamında yapılan açıklama şöyle;

MESLEKTAŞLARIMIZA ÇAĞRI
 
Bilindiği üzere İstanbul Barosu Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyesi meslektaşlarımız İstanbul Özel Görevli 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2010/283 E sayısına kayıtlı Balyoz Davası olarak bilinen davanın 06.04.2012 tarihli oturumuna katılarak davada yaşanan hukuksuzluklara tepki vermiş ve adil yargılanma hakkına saygı gösterilmesini talep etmiştir. Avukatlık Kanunu’ndan kaynaklanan hukukun üstünlüğünü koruma, insan haklarını savunma ve koruma ve bu kavramlara işlerlik kazandırma, mesleğin onurunu koruma görevini yapmaya çalışan baro başkanımız ve yönetimimiz hakkında adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs isnadı ile suç duyurusunda bulunulmuştur. 


Suç duyurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Barosu Başkanımız Av. Ümit Kocasakal ile yönetim kurulu üyelerine sıfatları da vurgulanmak suretiyle çağrı göndermiş ve 7 gün içerisinde çağrıya cevap verilmemesi halinde zorla getirileceklerini ihtar etmiştir. Avukatlık Kanunu’nun 58. maddesini bir kenara koyan cumhuriyet savcısı Adalet Bakanlığı’ndan izin dahi almadan soruşturma başlatmıştır. 


Olağanüstü bir dönemden geçen ve faşist uygulamalar ile baş başa kalan ülkemizde baro başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizin haklı mücadelesinin yanında yer almak ve yargılama yapılması halinde tahsis edilecek otobüsler ile mahkemede meslektaşlarımıza destek verecek meslektaşlarımız isim, soy isim, cep telefonu numarası ve elektronik posta adreslerini Av. Burcu Öztoprak’a bildirerek kayıt yaptırabilirler. 



Av. Ali Şen
 
Av. Burcu Öztoprak
 
Cep telefonu :0531 559 60 93
 
Elektronik Posta : [email protected]
 
 

Adres : Üsküdar Cad. Bayramlar İşhanı No:9 Büro:43-44 Kartal/İstanbul