Kurulda açılış konuşmasını yapan mevcut Baro Başkanı Avukat Murat Şirvanlı, “Biz seçime giriyorsak, birlikte giriyorsak, benden başka aday çıkıyorsa ben aday olmam o arkadaşımı desteklerim demiştim. O dönem geçti yeni döneme geldik. Ben yönetim kulunun çalışmalarından memnun olduğum için bu çalışmalarımızı istikrarlı bir biçimde sürdürebilmemiz için aday olayım çalışmalarımızı birlikte yürütelim diye açıklamıştım. Bunun üzerine bazı arkadaşlarım düşüncemi kabul etmediler. Bazı arkadaşlarımı aday gösterdiler. Onun üzerine de ben adaylığımdan çekildim.” dedi.

Baro Başkanlığına aday olan Avukat Fevzi Konaç ise basın mensuplarına, “Bugün genel kurul yarında seçimler noktasında Kayseri Baro Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi var. Yarın iki adaylı bir seçime gidiyoruz. Kayseri barosu iki yıllık icraatı ile eski baro yönetimi avukat meslektaşlarımız olarak tartacaklar” ifadelerinde bulundu.

Konaç, “İcraatların iyi olduğu, baronun gerekli icraatları yerine getirdiği bir başkanlık olmasını temenni ediyorum. Baroda bir takım eksiklikler olduğunu baronun toplumsal ve sosyal olaylara karşı duyarlı olmadığını ve misyonunu yerine getirmediğini düşünen arkadaşlarımız ile yeni bir yönetim talep edecekler.” diye konuştu.

Bir diğer aday Avukat Oğuz Erinç ise, “Kayseri’ye, meslektaşlarımıza, baromuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İki yıllık süremiz boyunca sağa sola çekmeden, siyasi ve sosyal durumlardan uzak bir çalışma anlayışı sergiledik. Genel kuruldan sonra görev bize devredildiğinde yine aynı şekilde siyasetten uzak, hukukumuzun bilincinde bir sivil toplum örgütü gibi değil bir kamu kurumu niteliğinde hizmetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

Seçim 14 Ekim Pazar günü, Kayseri Adliyesi Ağır Ceza koridorunda yapılacak.



İHA