(DHA) -- 6'nci Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakim Selahaddin Menteş, bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerinde bugün bir yazılı açıklama yaptı.

Menteş, Diyarbakır CMK 250'nci maddesi ile yetkili 6'ncı Ağır Ceza Ağır Mahkemesi üye hakimi iken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1'inci dairesinin 8 Mart 2011 tarih 431 sayılı müstemir yetkilerin belirlenmesine ilişkin kararı ile Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi ve Adil Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığına atandığını belirtti.

Menteş, "Yapılan bu atama talebim doğrultusunda olmuştur. Mahkeme Başkanlığı'na ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı'na atanmam kararı hakkımda kurulun takdir ettiği terfi niteliğindeki bir karardır. Kamuoyunda KCK davası olarak bilinen davanın duruşmalarına Diyarbakır CMK 250'inci maddesi ile yetkili 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye sayısının fazla olması ve mahkemede yapılan iş bölümü nedeniyle yapılan duruşmaların hiçbirine katılmamış bulunmaktayım. Yukarıda belirtilen nedenlerle bazı basın yayın organlarında yer alan 'KCK hakimine yetki tırpanı' şeklindeki haber gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Avukat Selahattin Korkmaz, PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hakim Menteş, iki üyenin aksine hapis kararına muhalefet ederek, "Kürt sorunu aydınlarımız, sosyologlarımız, siyaset uzmanı, felsefecilerimiz, hukukçularımız ve meclisimiz tarafından açıkça ve önyargısızca tartışılmalı ve bir sonuca bağlanmalıdır" demişti.

Menteş kamuoyunda taş atan çocuklar olarak bilinen çocukların yargılandığı bazı davalarda çocuklara verilen cezalara şerh koymuştu.