Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele İMO Başkanı Çağdaş Kaya, Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, panelistler Avukat Ali Rıza İlgezdi, Avukat Can Atalay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panel açılışında konuşan Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, kentsel dönüşümün sadece mekansal değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel anlamda da yapılması gerektiğini söyledi. Çıtırık, "Sağlıklı ve yaşanabilir bir kentsel çevre oluşturulabilmesi için kentsel dönüşümde kamu yararı ilkesi ayrımsız şekilde uyulmalıdır" dedi.

İMO Başkanı Çağdaş Kaya ise kentsel dönüşümün modern binalarla, altyapısıyla, ulaşımıyla, yeşil alanlarıyla, engelsiz bir yaşam mantığıyla yapılması gerektiğini söyledi. Kaya şöyle konuştu:

"Şu anda Adana’da ilçeleriyle birlikte 33 proje alanı bulunmaktadır. Bu sayının giderek artacağı bellidir. Bu proje alanları şimdiden 1600 hektarın üzerindedir. Bu alanlardaki kentsel dönüşüm projelerinde, insanlar yaşadıkları mahalleleri terk etmek zorunda bırakmamalıdır. İnsanlara, iradeleri dışında sunulan seçenekleri kabul etmedikleri için ve bu seçenekleri karşılayacak olanaklara sahip olamadıkları için mahallelerinden ayrılmak zorunda bırakmak asla kabul edilemez. Aynı zamanda mahallelilerin yaşam biçimini tamamen değiştirecek olan kentsel dönüşüm projelerinde, mahalle sakinlerinin düşüncelerini almak, itirazlarını göz önünde bulundurmak gerekmektedir."

DHA