YENİ MAHKEMELERE ADLİYEDE YER YOK

Yeni kurulan mahkemeler İstanbul 15-16 ve 17. Ağır Ceza Mahkemesi olacak. Bu kararla birlikte özel yetkili mahkemeler fiziki olarak iki ayrı yerde görev yapacak. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde halen görev yapan 6 mahkeme Çağlayan’a taşınmayacak. Ancak yeni kurulan 3 mahkemeye Beşiktaş’taki adliye binasında yer yok.

ÜÇ MAHKEME ÇAĞLAYAN’DA GÖREV YAPACAK

Fiziki yetersizlik nedeniyle üç mahkemenin Çağlayan’da yapılan yeni adliye binasına kurulmasına karar verildi. Önümüzdeki yıllarda ise özel yetkili mahkemelerin bir araya toplanması için yeni bir binanın yapılması gündemde.

BAŞKANLAR BELİRLENDİ

HSYK kararnameyle İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Ali Alçık’ı, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Resul Çakır’ı ve İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Gökmen Demircan’ı yetkilendirdi.

ÜYE HAKİMLER DE BELİRLENDİ

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne üye hakim olarak ise Kazım Kahyaoğlu ile Alpaslan Uz atandı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne üye hakim olarak Hikmet Şen ve Seyfettin Mermerci görevlendirildi. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne de Muzaffer İren ile Menekşe Uyar üye hakim olarak atandı.

BALYOZ VE ERGENEKON’A YENİ HAKİM

Yeni mahkemelere atanan isimler ve bazı tayinler nedeniyle eski mahkemelerde oluşan hakim eksikliği de HSYK kararnamesiyle giderildi. Balyoz davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iki hakim atandı. Hakimler Savaş Çelik ve Aytekin Ozanlı İstanbul 10 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yapacak. Geçtiğimiz günlerde Ergenekon davasına bakan mahkemenin başkanı Köksal Şengün’ün atanması ile de İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim eksikliği oluşmuştu. HSYK kararnameyle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne Fatih Mehmet Uslu’yu atadı.

DİNK DAVASININ GÖRÜLDÜĞÜ MAHKEMEYE YENİ HAKİM

Poyrazköy davasının görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ise hakim Vedat Dalda görevlendirildi. Hrant Dink davasının görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ise Musat Özcan atandı. Hakim Osman Kaya ise eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görev yapacak.


DHA