1'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu Tuncay Karakuş hazır bulundu. Uyuşturucu bulundurma, tehdit, sahte para, yaralama ve resmi belgede sahtecilik gibi birçok suçta kaydı bulunan ve toplamda kesinleşmiş 13 yıl hapis cezası bulunan Karakuş, odun satışında 17 bin 600 TL sahte çek verdiği iddiasıyla dolandırıcılık suçundan yargılandı.

Karakuş savunmasında Bundan önceki yaptığım suçları kabul ettim. Lakin ben sahte çek vermedim. Üzerime iftira atıldı. Daha önceden yaptıklarıma yaptım dedim. Hatta benim önceki cezalarından birini de sizin başkanlığınızdaki mahkeme verdi dedi. Savunma sonrasında mahkeme heyeti resmi belgede sahtecilik suçundan Tuncay Karakuşa 2 yıl hapis cezası, 30 bin TL para cezası verdi.

Kararın açıklanmasının ardından mahkeme başkanında ısrarla söz isteyen dolandırıcı sanığı Bildiğim her şeyi anlattım, geçen mahkemede de iyi hal vermediniz, bari bu mahkemede iyi hal verin ne olur diyerek cezasında indirim olmasını istedi. Mahkeme başkanının İyi hadi indirim yaptım demesi üzere sanık, heyete teşekkür ederek cezaevine götürüldü.