Kamu hizmeti olan savunma mesleğini yapan avukatlar son dönemlerde soruşturma, gözaltı ve tutuklama olayları sebebiyle baskı altında. Savunmanın değişmez unsuru olan avukatlık mesleğinin getirildiği bu noktaya gerek barolar gerekse avukatlar tepkili.

BASKI VE ŞİDDETTEN DOLAYI ÖZEL BİR KOMİSYON KURDUK
Avukatlara yönelik devam eden şiddet, baskı ve soruşturmalardan dolayı dernek bünyelerinde özel bir komisyon kurma kararı aldıklarını söyleyen Yeşil: ”Geçenlerde bir avukat arkadaşımızın beli kırıldı. Avukatların kamu otoritesiyle bir çıkar ilişkisi yok. Avukatlar, vatandaşların haklarını hatırlatmadaki en büyük unsur. Bu hak kavramını ortadan kaldırmak istiyorlar” dedi.

'MAJESTELERİNİN AVUKATLIĞI'
Avukatlık mesleğinin son dönemlerde itibarının yok edilmek istenmeye çalışıldığını belirten Yeşil 'Majestelerinin avukatlığı' biçiminde avukatlık yapmamız isteniyor. Elimizdeki rakamlara göre şuanda 130 avukata açılmış dava, 200'ün üzerinde avukata ise soruşturma var. Bir çoğu yargılanıyor. Bu davaların büyük bir kısmı siyasi. Biz avukatlar olarak artık kendimizi savunamaz duruma geldik” ifadelerini kullandı.

HUKUKİ HABER - ÖZEL