Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, Başkan Vekili Ahmet Sofuoğlu, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Nilgün Yılmaz Melik, Başkan Yardımcısı Nezahat Bölge, üyeler Güldane Dörtbudak ve Özge Arslan ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan'ı ziyaret etti. Baro olarak kadınları ve kimsesiz çocukları hiçbir zaman unutmadıklarını belirten Balkız, avukatların çocuklar için bayram öncesi oyuncaklar topladığını bildirdi. Bütün çalışmaları Kadın ve Çocuk Komisyonu'nun yüklendiğini dile getiren Balkız, komisyon üyelerine bu güzel çalışmaları için teşekkür etti.
 
Korunmaya muhtaç insanlara devletin imkanları ölçüsünde yardımda bulunduklarını belirten İl Müdürü Konan ise, "Son zamanlarda ortaya çıkarılan sosyal politikalarla birtakım yeni modellerle çocuklarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize dönük hizmetlerin kalitesinin arttığını görüyoruz. Bu hizmetleri sadece devlet değil, sivil toplum kuruluşlarıyla da gerçekleştirmek istiyoruz. El ele verildiği zaman kalan çocuklarımız en iyi hizmeti alacaklardır. Hedefimiz, çocuklarımızın buradan ayrıldıktan sonra kendi ayaklarını üzerinde durmalarını sağlamaktır." diye konuştu.
 
Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak hiçbir zaman sorumluluktan kaçmayacaklarını belirten Melik de kadınlara ve çocuklara hukuki destekte bulunmak için görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Merkez ve ilçelerdeki meslektaşlarının destek ve yardımlarıyla kadınlar ve çocuklar için çeşitli hediyeler temin ettiklerini belirten Melik, daha önce şiddete uğramış kadınlara hukuki bakımdan yol göstermek amacıyla Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi'ni faaliyete geçirdiklerini söyledi: "Kadın cinayetlerinin hızla arttığı şehrimizde, geçtiğimiz nisan ayında yaşanan bir olayı acıyla anımsamaktayız. Ayrı yaşadığı kocası tarafından defalarca bıçaklanarak katledilen Fethiye Gökçen'in davasının sıkı takipçisi olacağız. 15 Ağustos'taki duruşmada komisyon olarak müdahil olacağız. Kadın ve çocuk haklarının korunması bakımından önemli bir adım teşkil edecek olan Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM)'nin Manisa'da kurulması için çalışmaların bir an önce tamamlanmasını istiyoruz."