115 avukat, dilekçesini cumhuriyet savcılığına teslim etti. Daha önce avukatlar, Konya ve Kayseri'de manifesto niteliğinde bildiri yayınlamıştı. Bildiriye Yozgat Baro Başkanı Yusuf Başer, eski Sivas Barosu Başkanı Mustafa Coşkun, Sivas Ülfet Hukuk Derneği Başkanı Samet Kahya ve Kayseri Anadolu Hukuk Derneği Başkanı Süleyman Gürkök de destek vermişti. Ardından Adana Barosu da suç duyurusunda bulunmuştu.

Kafes Eylem Planı'nda AK Parti hükümetini Batı dünyasında etkisiz kılmak için gayrimüslim azınlıklara yönelik korkutma faaliyetleri yer alıyordu. Mersin Barosu'na kayıtlı 115 avukat "Kafes Eylem Planı" için suç duyurusunda bulundu.

Aralarında Baro Başkanı Hulki Özel'in de bulunduğu avukatlar Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya geldi. 115 avukat adına açıklama yapan Mehmet Sinan Cebe, İstanbul Poyrazköy'de Bedrettin Dalan'ın başkanlığını yaptığı İstek Vakfı'na ait arazide ele geçirilen silahlarla ilgili gözaltına alınan Deniz Binbaşı Levent Bektaş'ın ofisinde eylem planına ilişkin CD bulunduğunu hatırlattı. Kafes Eylem Planı'nı topluma yapılabilecek en büyük saygısızlık olarak değerlendiren Cebe, cuntacı anlayışın topluma ve halka saygısının ise sözde olduğunu belirtti. "Kafes Eylem Planı"nın ortaya çıkması ile toplumun ne kadar büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunun anlaşıldığını vurgulayan Cebe, "Bu şekilde icra edilen sabotaj, adam kaçırtma, suikast eylemlerinin hücre liderleri ile kurulacak koordineyi takip belirlenecek örgütler adına üstlenilmesi, bundan önce meydana gelmiş, toplumda infial uyandıran eylemlerin failleri konusunda var olan şüpheyi güçlendirmektedir." diye konuştu. Planı hazırlayanların bunu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) mal etmeye çalışmasının o kuruma yapılacak en büyük hakaret olduğunu aktaran Cebe, haksızlığı bertaraf etmenin de yine TSK'ya düştüğünü kaydetti. TSK'dan suça bulaşmış kişileri yargıya teslim etmesini isteyen Cebe sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu düşünce ile hukukun üstünlüğüne inanan Mersin Barosu'na bağlı 115 avukat olarak insanları birbirine düşürmeye çalışan Kafes Eylem Planı'nın faillerinin bir an önce ortaya çıkarılarak yargılanması için suç duyurusunda bulunuyoruz." Avukatlar daha sonra adliyeye giderek 115 avukatın imzası bulunan suç duyuru dilekçesini Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etti.