Karabük Barosu Başkanı Av. Rıdvan ERDOĞAN tarafından yapılan açıklama şöyle;

2013 yılı adli tatili 20 Temmuz itibariyle  başlamış bulunmaktadır. 40 gün sürecek olan adli tatil 31 Ağustos 2013 tarihinde sona erecek ve yeni adli dönem başlayacaktır. Bu vesileyle adli tatilin  meslektaşlarımız için, yargı camiası için hayırlı olmasını diliyorum. Bilindiği üzere adli tatil kurumu 6100 sayılı HMK’nun 102. ve devamı maddelerinde düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye göre kanunda sayılan istisnai haller dışında adli tatilde yargı faaliyetine ara verilmektedir.

2013 yılı adli tatilinin meslek camiamız için yeni umutlara, yeni başlangıçlara vesile olmasını diliyoruz. Bunu ifade ederken meslek camiası olarak çok zor günlerden geçtiğimizi de özellikle belirtmek istiyoruz. Son dönemde avukatlara ve barolara yönelik saldırıların özellikle artığını buradan bir kez daha vurguluyoruz.

Bağımsızlık bilincine sahip olan, milli devleti savunan, Türk milletinin dinamik gücünü oluşturan barolar ve avukatlar son dönemde maalesef hedef tahtası haline getirilmiştir

11 Haziran günü Çağlayan Adliyesinde basın açıklaması yapmak isteyen meslektaşlarımıza yönelik polis şiddeti ve meslektaşlarımızın cüppeleriyle yerlerde sürüklenmeleri ülkemizde avukatlara hangi gözle bakıldığına dair en önemli gösterge olmuştur.

Bununda öncesinde 2012 Aralık ayında HSYK tarafından yayınlanan bir bildiride avukatların duruşma salonundan çıkarken eğilerek ve geri geri çıkmalarının tavsiye edilmesi meslek camiamız içinde büyük infial uyandırmıştır.

Gelinen süreçte Türkiye’nin bütün dinamik güçleri, özellikle toplumun eğitimli kesimleri saldırıyla karşı karşıyadır.Bu bağlamda avukatlar başta olmak üzere, doktorlar, mimarlar, mühendisler, mali müşavirler, öğretmenler ve diğer kesimler üzerindeki baskılar günden güne artmaktadır.

En son 9 Temmuz günü yapılan bir düzenleme ile TMMOB’nin çok önemli bazı yetkileri ellerinden alınmış ve mühendis mimar odaları işlevsiz hale getirilmiştir.Buna benzer düzenlemelerin diğer meslek odaları içinde yapılacağı şeklinde duyumlar alınmaktadır.Biz bunu çok tehlikeli bir gelişme olarak görmekteyiz.

Baroların ve diğer meslek odalarının hedef alınmasının temel nedeni, ülkemize yönelen emperyalist saldırılar karşısında baroların ve diğer meslek örgütlerinin dik bir duruş sergileyerek tam bağımsızlıktan ve milli devletten yana tavır koymalarıdır.Emperyalizm; küresel dünya düzenine entegre olacak uysal barolar ve uysal meslek odaları istemektedir.

Biz Karabük Barosu olarak bugüne kadar ortaya koyduğumuz çizgimizden asla taviz vermeyeceğiz.Bedeli ne olursa olsun tam bağımsızlıktan ve milli devletten yana olan tavrımızı sürdüreceğiz.Siyasi iktidara çağrımız avukatlarla ve diğer toplum kesimleri ile olan kavgaya bir an önce son vermesi ve halkın sesine kulak veren bir anlayışla ülkeyi yönetmesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle adli tatilin meslektaşlarımız için yeni uyanışlara, yeni dirilişlere  vesile olmasını diliyorum. Tüm meslektaşlarımın sağlık ve afiyet içinde bir tatil geçirmelerini diliyorum.

AV.RIDVAN ERDOĞAN
KARABÜK BAROSU BAŞKANI

hukukihaber.net