Topluma yönelik duyarlı çalışmalarıyla kamuoyunun takdirini toplayan Çanakkale Barosu, meslektaşlarının dayanışma ve gelişimine yönelik çabalarıyla da göz dolduruyor. Baro yönetimi önceki gün meslek içi dayanışmanın güzel bir örneğini daha vererek stajyerler ve ilçe temsilcileriyle biraraya geldi. Görüşmelerden edinilen bilgiye göre Çanakkale Barosu’nun önümüzdeki süreçte avukatlara ve topluma yönelik etkinlik ve girişimlerini daha da artıracağı öğrenildi. 

BARO YÖNETİM KURULUNDAN GENÇ HUKUKÇULARA ÖZEL İLGİ 

Çanakkale Barosu yönetimi önceki gün, avukatlığın ilk adımındaki stajyer avukatlarla buluştu. Baro yönetimi, stajyer avukatları önce öğle yemeğinde ağırladı. Yemeğin ardından, Baro İdari Binası’na geçen hukukçular, Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan başkanlığında toplantı düzenledi. Stajyerlerle yakından ilgilenen Çanakkale Barosu yöneticileri mesleki kaliteye ilişkin görüş alışverişinde, deneyim ve birikim aktarımında bulundu. Önümüzdeki günlerde başlayacak ve 3 hafta boyunca uzmanlar tarafından verilecek staj eğitimleri konusunda da bilgiler sunuldu. Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu, yakın zamanda cübbelerini giyerek avukat ailesine katılacak gençlerin her zaman yanında olacaklarını ve desteklerini esirgemeyeceklerini belirttiler. 



BARO YÖNETİM KURULU İLÇE TEMSİLCİLERİYLE BİRLİKTE 

Çanakkale Barosu, ayın gün akşam üzeri de Baronun ilçe temsilcileriyle biraraya geldi. Baro İdari Binadaki toplantıya Başkan Av.Bülent Şarlan, Baro Yönetim Kurulu üyeleri, Bayramiç Temsilcisi Av. Kamran Duygun Şatıroğlu, Biga Temsilcisi Av. Arda Bozkurt, Çan Temsilcisi Av. Sebahattin Güner, Eceabat Temsilcisi Av. Nurisin Kurtiş, Ezine Temsilcisi Av. Hakan Üzenli, Gelibolu Temsilcisi Av. Erdoğan Doğan, Gökçeada Temsilcisi Av. Sedat Sel ve Lapseki Temsilcisi Av. Emine Güney katıldı. 



Düzenlenen toplantıda temsilciler, ilçelerdeki avukatların adliyelerde yaşadığı sorunlar başta olmak üzere çeşitli konuları masaya yatırdı. Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu ve İlçe Temsilcileri sorunlara ilişkin çözüm yollarını tartışarak yol haritası belirledi. Toplantıda, yaklaşan avukatlar gününde yapılması planlananlar da görüşüldü. Alınan kararda ilçelerde daha fazla etkinlik yapılması, kadın ve çocuk hakları üzerine daha fazla bilgilendirme etkinliklerinin gerçekleştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Baro yönetim kurulu üyeleri ve ilçe temsilcileri toplantı sonrasında akşam yemeğinde bir arada olmaya devam ettiler.  



ETKİN VE GÜÇLÜ BARO, ÇANAKKALE BAROSU

Konuyla ilgili değerlendirme de bulunan Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, stajyer avukatlarla ve ilçe temsilcileriyle verimli bir buluşma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Stajyer avukatlarımız bizim için çok özel ve değerliler, mesleğe uyumlarına katkı sağlamaya, tecrübelerimizi aktararak pratiğe yönelik bilgilendirme konusunda yoğun çabalarımız oluyor. İlçe temsilcilerimizle de biraraya gelerek meslektaşlarımızın sorunlarını tespit ettik ve bu sorunların çözümlerini görüştük. Çanakkale’de avukatlar büyük ve güçlü bir ailedir. Baromuz, tüm meslektaşlarımızla Türkiye’de örnek işler çıkarmıştır. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarla etkinliklerimizi devam ettireceğiz, amacımız etkin ve güçlü Çanakkale Barosu.” dedi. 

hukukihaber.net