Törende konuşma yapan Feyzioğlu, “Yargının güvenilir olması için mücadele eden bizler yargı mensupları olarak 81 milyonun kucaklaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. 81 milyonu ortak bir paydada buluşturmazsak eğer, etnik, mezhepsel, partisel fay hatlarından çatlar gider” dedi.

Aynı geleceğe yürürken vatandaşın devletinin yargısına güvenmek zorunda olduğunu kaydeden Feyzioğlu, "Eğer yargısının haklı ile haksızı ayıracağına inanmıyorsa, eğer yargıyı sığınacak bir liman olarak görmüyorsa, eğer yargının suçlu ile suçsuzu, doğru ile yanlışı, haklı ile haksızı birbirinden ayırmak yerine üstünün hukukunu icra ettiğini, güçlünün sopasını vurduğunu düşünüyorsa bu ülkeyi bir arada tutamayız. Şu halde, yargının güvenilirliği meselesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından ve Türk milleti açısından bir beka meselesidir. Bunu bir kere anlayalım. İşte bu beka meselesinde de biz avukatlar adil yargılanma hakkının gerçekleşmesi mücadelesini veriyoruz" şeklinde konuştu.

Feyzioğlu, konuşmasının ardından meslekte 40 ve 50 yılını dolduran avukatlara madalyalarını takdim etti.

Zonguldak Barosu Başkanı Av. Özel Eroğlu’nun, TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu ve kendisine eşlik eden Başkan Yardımcısı Av. Ünsal Toker, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Sabri Erdal Göngör, Disiplin Kurulu Başkanı Av. Uğur Uzer ile Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken’e hediye takdim ettiği törenin ardından Av. Uğur Uzer meslektaşlarımıza Disiplin Hukuku konulu bir seminer verdi.

Haber ile ilgili Görseller