Ankara Barosu mensubu milliyetçi avukatlar, mevcut grupların meslek ve baro meseleleri karşısındaki düşünce ve duruşlarının kendilerini temsil etmediği fikrinden hareketle, 14 Ekim 2012 tarihinde yapılacak Ankara Barosu 62. Genel Kurulu ve seçimlerine, Milliyetçi Avukatlar Grubu listesiyle katılma kararı aldı.
 
“Baro senin, tercih senin!” ve “Müdafaa-i Hukuk için, Baroda Milliyetçi Tercih!” sloganlarıyla yola çıkan Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun, hazırlamış olduğu seçim programında yer alan görüş ve projelerinden bazı başlıklar;

- Milliyetçi Avukatlar Grubu, Yabancı avukatlık şirketlerinin ülkemizde faaliyette bulunmasına ve şubeler açılması teklifine karşıdır.

- Terör mağduru şehit aileleri ve gazilerimiz için Baro Başkanlığı bünyesinde “Şehit Yakınları ve Gazi Merkezi” kurularak haklarını elde edebilmeleri için ücretsiz avukatlık hizmeti verilecektir.
 
- Baro Başkanlığı bünyesinde Engelsiz Hayat Merkezinin kurularak engelli vatandaşların hukuki sorunlarına çözümler aranacaktır.
 
- Mesleğe yeni başlayan avukatlardan ilk üç yıl boyunca Baro aidatı alınmayacaktır.
 
- Stajyer avukatların aldıkları staj kredilerinin yerine “karşılıksız burs” imkânı sağlanacaktır.
 
- UYAP’ta ödenen sorgulama ücretlerinin kaldırılması için çalışma başlatılacaktır.
 
- Avukatların ve avukat yanında çalışan personelin sigorta primlerinde indirime gidilmesi için çalışma yapılacaktır.
 
- Her baro üyesi adına bir ağaç dikilecek ve Baro hatıra ormanları oluşturulacaktır.
 
- Avukatlara yeşil pasaport sağlanması için çalışmalar yapılacaktır.
 
- Türk Dünyası Hukuk Kurultayları geleneksel hale getirilerek, Türk devletleri arasında hukuk entegrasyonunun sağlanması için çalışmalar yapılacaktır.

YÖNETİM KURULU ADAYLARI

Ali Çetinkaya, Kürşat Ergün, Ümit Altınordu, Selçuk Aşçı, Ayşe Nacar Yılmaz, Yücel Bulut, Zafer Okatan, Yunus Zop, Seyit Kıvanç Koç, Aybüke Topçubaşı

DİSİPLİN KURULU ADAYLARI 

Hasan Tunç, Hasan Erdoğan, Emrah Aytekin, Mustafa Kaymak, Batuhan Yılmaz  

DENETLEME KURULU ADAYLARI 

Hasan Erdem, Fikri Dönmez, Hasan Sarıkaya