Geçtiğimiz pazartesi günün ikinci kez girdiği hakimlik ve savcılık mülakatında yine elenen genç avukat, Fatih Çekirge'ye yazdığı mektupta "Ne olur bu liyakatsizlik durumunu köşenize taşıyın" diyerek yaşadığı olayı anlattı.

Çekirge'nin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e 'Sayın Bakan, lütfen gelen şu mesajı okuyun' diyerek köşesine taşıdığı mektup şöyle:

“Fatih Bey, ismim Hikmet Akkuş..

öncelikle saygılarımı sunarım. Geçen pazartesi günü 2. kez hakimlik savcılık mülakatında elendim. 8 kardeşli terör mağduru bir ailenin en küçük çocuğuyum.

Bu maili 28 temmuz tarihli yazınız üzerine yazmak istedim.

Bir abim 2007 yılı ÖSS de yabancı dil sınavında 14. olmuştu  Boğaziçi çeviribilim bölümü mezunu. Birincilik derecesiyle ve şu anda ABD de YALE   üniversitesinde hocalık yapmakta..

Diğer abim İstanbul üni. Siyasal bilimlerde doktora öğrencisi..

Büyük abim ise Bilkent hukuk mezunu..

Dün Londra’ya kazandığı burs vesilesiyle Kings of College ta yüksek lisansını yapmaya gitti (ÖSS de 333. Olmuştu kendisi).

Ben ise ÖSS de 1487. Olmuştum.

2011 yılında Kültür üniversitesi Hukuk fakültesinde tam burslu olarak okudum ve şu anda tam burslu olarak yüksek lisans yapmaktayım.

Tüm bu bilgileri resmi belgelerle kanıtlayabilirim.

Bu yazıyı yazma sebebim şudur:

Ermeni kökenli ve terör mağduru bir ailenin çocuğu olarak 1993 yılında Bitlis’ten İstanbul’a göç etti ailem. Terör mağduru olduğuma dair resmi belge elimde mevcuttur, köyümüzün terör olayları sebebiyle yakılması sonucu. Ailemde kimsenin Fetö terör örgütü ile en ufak bir bağlantısı olmamasına rağmen elenmemdir. Acaba torpilim mi yoktur.  Herkes böyle söylüyor diyebilirsiniz ancak bir avukatın fetö terör örgütü ile en ufak bir bağlantısı tespit edildiği anda avukatlık yapma hakkı da elinden alınmakta böyle bir bağlantım olsa 2 sene emek verip 2017 yılında yapılan 2 sınavı da kazanır mıyım. Ne olursunuz bu liyakatsizlik durumunu köşenize taşıyın. Emniyet genel müdürü gibi namuslu insanlar ne olur bu ülkede daha fazla mağdur olmasın. Saygılarımla Fatih Bey”

Genç bir avukattan gelen bu mektubu aynen yayınladım.

Sayın Bakanım;

Yıllarca FETÖ nedeniyle, sorular çalındı, hâkimler belirlendi.. Savcılar atandı..

Benim bu mektubu paylaşma nedenime gelince;

öncelikle, artık bu tür torpillerin olmadığını, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, liyakatın esas olduğunu bütün genç hukukçulara anlatma gereğidir.

Lütfen inceleyin.. Çok merak  ediyorum..

>> Yazının tamamı için