Konya'da FETÖ soruşturması kapsamında örgütün 'bylock' adlı haberleşme programını kullandığı iddiasıyla 24 kişinin gözaltına alındığı soruşturmayı yürüten, ancak bu soruşturmanın ardından kendisi de 'bylock' kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan Cumhuriyet Savcısı Fatih S., adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı kararıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 189 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan ve Ereğli Adliyesi'nde görevli hakimler Nurullah N. (26), Nihan Z. (26), Karapınar Adliyesi'nde görevli hakim Ramazan T. (27) ile Konya Adliyesi'nde görevli savcılar Fatih S. (37), Hidayet N. (33) ve Özkan K. (38), Konya'da geçen cuma günü gözaltına alındı. Gözaltına alınan hakim ve savcıların örgütün 'bylock' adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürüldü.

'BYLOCK' OPERASYONUNU YÜRÜTMÜŞTÜ

Cumhuriyet Savcıları'ndan Fatih S.'nin geçen Perşembe günü Konya'da yapılan ve 24 kişinin gözaltına alındığı FETÖ operasyonunu yürüttüğü belirtildi. O operasyonda gözaltına alınanlarında örgütün 'bylock' adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürüldü.

CEP TELEFONUNU KARDEŞİ KULLANDIĞI İDDİASI

'Bylock' kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 savcı ve 3 hakim yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. 3 hakim ve 2 savcı tutuklandı. Savcılardan Fatih S. ise adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı kararıyla serbest bırakıldı.

Savcı Fatih S.'nin evinde yapılan aramalarda ise Fetullah Gülen'e ait CD'lerin bulunduğu belirtildi. Fatih S.'nin, 'bylock' programı yüklü olan cep telefonunu, ilk olarak FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan öğretmen kız kardeşinin kullandığının tespit edildiği ileri sürüldü. Savcı Fatih S.'nin kız kardeşi hakkındaki soruşturmanın da sürdüğü belirtildi.

Odatv.com