Anayasa Mahkemesi raportörlüğü görevinden ayrılarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde görev yapmaya başlayan ve Demokrat Yargı Eşbaşkanlığı'ndan da ayrılan Osman Can'ın yerine Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Uğur Yiğit seçildi.

Dernekten yapılan açıklamada, Demokrat Yargı Yönetim Kurulu'nda boşalan eşbaşkanlık görevine Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Uğur Yiğit'in seçildiği bildirildi. Açıklamada, "Yeni görevini layıkıyla yerine getireceğine inanıyor, diğer Eşbaşkan Dr. Orhan Gazi Ertekin ile birlikte kendilerine başarılar diliyoruz" denildi.

Uğur Yiğit, Adalet Bakanlığı'nda Tetkik Hakimlik görevini yürütüyor. Ancak şu an geçici olarak bir proje kapsamında Başbakanlık'ta çalışıyor.

Demokrat Yargı'nın yeni eşbaşkanı Uğur Yiğit, Türkiye'de yargı teşkilatının ülke ve vatandaşın yargısal sorunlarını çözmesi gerektiğini söyledi. Yargının kendi sorunlarını halleden, hep sorunlarla ülke gündemine gelen bir yargı yerine sorunları çözen bir yargı istediklerinin altını çizen Yiğit, eski anlayışların terk edilmesi gerektiğini vurguladı. Yiğit, yargının demokratikleşme zemininde değişmesi gerektiğine dikkat çekti.



Cihan