Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, "İki yıl haksız ve hukuksuz soruşturma geçirdim. Sayın Adalet Bakanlığına sesimi duyuramadım. Neden HSYK'ya adayım; Benim gibi hiç bir hakim savcının bu duruma düşmemesi için sesimi onlara daha yakından duyurabilmek için adayım. Adalet Bakanlığına açıklamalar yaptım ama hiç bir şekilde karşılık bulamadım. Şimdi kendileriyle daha yakından çalışmak istiyorum. Ümitliyim" dedi

-"SESİMİ DUYURMAK İÇİN ADAYIM"-

Kaçmaz, başvurusunun ardından YSK çıkşında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kaçmaz, HSYK'ya aday olduğunu anımsatarak, "İki yıl haksız ve hukuksuz soruşturma geçirdim. Sayın Adalet Bakanlığına sesimi duyuramadım. Neden HSYK'ya adayım; Benim gibi hiç bir hakim savcının bu duruma düşmemesi için sesimi onlara daha yakından duyuruabilmek için adayım. Adalet Bakanlığına açıklamalar yaptım ama giç bir şekilde karşılık bulamadım. Şimdi kendileriyle daha yakından çalışmak istiyorum. Ümitliyim" dedi.
Kendisinin YARSAV üyesi olduğunu ve bundan gurur duyduğunu ifade eden Kaçmaz, YARSAV listesi oluşturulduğu yönündeki iddiaları anımsattı. Kaçmaz, böyle bir liste olmadığını açıklayarak, "Bağımsız, tarafsız yargıyı temsilen adayım" dedi.

-"MESLEK NAMUSU..."-

Savcı Kızılarslan da başvurusunun ardından YSK çıkşında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kızılarslan, HSYK'ya üyelik seçiminin normal bişr seçim olmadığını ifade ederek, "Seçim, Türkiye'deki yargının temel karaktereini belirleyecek bir seçim. Bana şimdiye kadar daha çok akademik çalışmalar keyif vermişti. Bu tür idari görevlere pek zaman ayırmak istememiştim" diye konuştu.
Kızılarslan, kendilerinin çaba göstermeleri gerektiğini vurgulayararak, şöyle konuştu:
"Ben bunun bir seçim olmadığını, aslında hakim ve savcı arkadaşların meslek namusunun ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerinin bundan sonraki devamı ile ilgili tercih haklarını kullanacakları bir seçim olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle eğer aday olmasaydım kendimi biraz eksik hisdecektim. Bunu bir seçim çalışması olarak değil, bir ilke çalışması olarak değerlendiriyorum. Hakim ve savcı arkadaşlarımızın aday olsun olmasın hepsinin en doğruyolu kendi vicdankarınında bulacaklarını düşünüyorum."
Öte yandan HSYK üyeliği için başvurular bugün sona eriyor. Edinilen bilgiye göre bugün saat 11.00 itibari ile YSK'ya HSYK adaylığı için 142 adli ve 28 de idari yargıdan hakim ve savcı başvuruda bulundu.(ANKA)
(EÖ/ÖMR)