Özellikle, Erzincan’daki Ergenekon davası kapsamında Cihaner’in tutuklanması sırasında hükümetle karşı karşıya gelen iki isim olan Özbek ve Cihaner, listelerde yer bulamamaları konusunda şunları söyledi:

Özbek: Bir burukluk olmadığını söylemek yalan olur ama küslük yok. Türkiye’nin geleceğinin de CHP’de olduğunu düşünüyorum. Herkesin CHP’de hem oyunu hem de gücünü toplaması gerekir diye düşünüyorum. Dostlarım da benim gibi üzülmüş olabilirler. Düşmanlarım çok sevinmiş olabilir ama önemli olan Türkiye’nin geleceğidir. Siyasete devam konusunda şu anda bir fikrim yok. Avukatlık yapmayı düşünmem ama hukuk alanında katkı sunmayı elbette düşünürüm.

‘Etik bulmadım’
Cihaner: Bir partiden başvuru yaptıktan sonra bağımsız aday olmayı da çok etik bulmadım. Ben Mersin’de CHP’ye destek veren insanların daveti üzerine istifa ettim. Yoğun baskı üzerine aday adayı oldum. İkbal izlenimi verirdi. Ben hiçbir zaman ikbal peşinde olmadım. Ama daha detaylı değerlendirmeyi de yapacağım. İdeallerimiz doğrultusunda mücadelemiz de devam edecek. Şu an avukatlık gibi gözüküyor.





Milliyet