Özel Yetkili Cumhuriyet savcılıkları ve mahkemelerin kaldırılmasının ardından Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. Maddesiyle yetkilendirilen savcı ve hakimler için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ekstra güvenlik önlemleri alınıyor.

TMK ile görevlendirilen 18 savcı adliyede 7. katta görev yapıyor. Hassas davalara bakan bu savcılar için son günlerde artan terör olaylarının ardından güvenlik önlemlerin sıklaştırıldı.

Bu kata izinsiz girilemiyor, koridorun girişinde de güvenlik görevlileri sürekli nöbet tutuyor. Girişte ayrıca 2 turnike ve bir de hassas kapı bulunuyor. Turnikeler güvenlik görevlisi tarafından açılıyor. Koridora girmek isteyenler kimliklerini gösteriyor ve kiminle görüşmek istediklerini belirtiliyorlar. Bu kata gazetecilerin de randevusuz girmelerine izin verilmiyor.

Şifreyi giren kata çıkar
Ancak koridorun diğer ucundaki asansörle kata engelsiz çıkıldığı fark edilince hemen önlem alındı. Asansörlerin savcılığın bulunduğu 7. kata çıkması engellendi. Alınan önlemler savcılara binlerce sayfalık evrakları taşıyan memurları da etkiledi. Klasörleri el arabasıyla taşıyan memurlar merdivenleri kullanarak bu kata çıkmak zorunda kaldı. Bunun üzerine savcılık yeni bir uygulamaya geçti. Koridorun arka bölümüne geçişi sağlayan iki asansörden birine bir cihaz takıldı.

Savcıların koridoruna gitmek isteyen memurlar bu cihaza, belirlenen şifreyi giriyor. Asansör sadece şifre girildiğinde 7. kata çıkıyor. 7. kattan asansör çağrılmak istendiğinde de yine aynı şifrenin girilmesi gerekiyor.

Akşam