Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde bazı savcıların görevleri değişti. Balyoz soruşturmasını yürütürken soruşturmadaki görevinden alınan ve daha sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne duruşma savcısı olarak görevlendirilen Bilal Bayraktar, tekrar soruşturma savcısı oldu. Bayraktar'ın yerine ise adliyeye yeni atanan Ümit Zafer Çolak duruşma savcısı olarak görevlendirildi.

Dink cinayeti soruşturmasını yürüten ve daha sonra İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olan Selim Berna Altay'n da görevi değişti. Altay da tekrar soruşturma savcısı oldu. Savcı Altay'ın ayrılması ile boşalan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcılığına ise Salim Duran atandı. Savcı Salim Duran, Koramiral Deniz Cora'nın sanıkları arasında olduğu Amirallere Suikast iddiasında ikinci iddianameyi hazırlamıştı.

Poyrazköy davasının görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcısı Nuri Ahmet Saraç'ın da görevi değişti. Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili davada yargılanan Pınar Selek'in beraat kararına itiraz eden savcı Saraç, artık soruşturma savcısı oldu.


Cihan